«Θέατρο μπροστά σ’ ένα μικρόφωνο»: Το ραδιοφωνικό θέατρο για παιδιά και εφήβους σε μία online εκδήλωση

Στις μέρες μας, παρά το γεγονός, ότι η δύναμη της εικόνας όχι μόνο είναι πανίσχυρη, αλλά ενισχύεται ολοένα και περισσότερο, ο παλιός ρομαντισμός του θεάτρου στο ραδιόφωνο αναβιώνει.

Πόσο μάλλον σε μία χρονική συγκυρία που το θέατρο -και γενικότερα ο πολιτισμός- έχει δεχθεί καίριο πλήγμα, ως συνέπεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ραδιοφωνική σκηνή, ωστόσο, δεν θα έπρεπε να αποτελεί μία λύση επιβίωσης και ανάγκης, αλλά να λειτουργεί ως μία επιπλέον θεατρική σκηνή.

Μία ευκαιρία, λοιπόν, για έναν διάλογο σχετικά με το ραδιοφωνικό θέατρο προσφέρουν το Ίδρυμα Motivation In Arts (MIA) της Πάφου, το Θεατρικό Εικαστικό Εργαστήρι, το Θεατρικό Εικαστικό Καλλιτεχνικό Κέντρο «Πούπουλο» Θεσσαλονίκης και το Creative Drama & Arts της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, μέσω μίας διαδικτυακής συζήτησης με θέμα «Θέατρο μπροστά σ’ ένα μικρόφωνο – Θεατρική Ραδιοφωνική Σκηνή για παιδιά και εφήβους».

Η συζήτηση θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM, την Κυριακή 25 Απριλίου και ώρα 11.30 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και 18.30 το απόγευμα (ώρα Αυστραλίας).

Ταυτόχρονα, θα μεταδίδεται με live streaming μέσω Facebook στη σελίδα https://www.facebook.com/Motivation-in-Arts-MiA-388049555112841

Ομιλήτριες της εκδήλωσης θα είναι οι εξής:

Νάντια Χαραλάμπους – Ηθοποιός/Ραδιοσκηνοθέτις «Το θεατρικό κείμενο στο ραδιόφωνο στη σύγχρονη εποχή» (Κύπρος)

Σμαράγδα Μανταδάκη – Συγγραφέας/Καθηγήτρια Παν. Ιωαννίνων «Αρχαίες Ελληνικές τραγωδίες: Από τη θεατρική πράξη σε ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση με παιδιά» (Ελλάδα)

Κατερίνα Πουταχίδου – Θεατρολόγος «Τεχνική διαδικασία από την τάξη στο ραδιόφωνο» (Αυστραλία)

Η εκδήλωση θα διαρκέσει 1.30 ώρα και θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό.

Για δήλωση συμμετοχής και άλλες οδηγίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία τους στη σελίδα www.dramacenter.gr