«Θα του κόψω το λαιμό» απειλούσε ο πα-τέρας για το 6χρονο αγγελούδι

«Θα του κόψω το λαιμό» απειλούσε ο πα-τέρας για το 6χρονο αγγελούδι

Δεν έχουν τέλος τα όσα αδιανότητα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το μαρτύριο που βίωνε στα χέρια του πατέρα και της μητριάς του ο 6χρονος Άρθουρ, τον οποίο το ζευγάρι τελικά σκότωσε. 

Μετά το ηχητικό βίντεο που παίχτηκε χθες στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου ένας εξασθενημένος Άρθουρ πασχίζει μετά δυσκολίας να περπατήσει, κλαίγοντας και λέγοντας «κανείς δεν με αγαπά», στο δικαστήριο σήμερα παρουσιάστηκαν μηνύματα που αντάλλασσαν οι δυο κατηγορούμενοι μεταξύ τους, προτού σκοτώσουν το αγόρι.

Ο 29χρονος Τόμας Χιουζ και η 32χρονη Έμμα Τάστιν κατηγορούνται για την κατ’ εξακολούθηση κακοποίηση του μικρού Άρθουρ, η οποία κατέληξε στην δολοφονία του, μετά από έντονο ξυλοδαρμό. Οι δυο τους αρνούνται μέχρι στιγμής τις περισσότερες κατηγορίες.

«Θα του κόψω τον λαιμό»

Όμως, τα στοιχεία που έρχονται στο φως κάθε μέρα, επιβαρύνουν τους κατηγορούμενους ολοένα και περισσότερο. Όπως άκουσε το δικαστήριο, η Τάστιν έστελνε συχνά ηχητικά μηνύματα στον σύντροφό της, στα οποία ο Άρθουρ ακουγόταν να κλαίει.

Η γυναίκα διαμαρτυρόταν και έλεγε ότι το παιδί της έκανε τη ζωή δύσκολη.

Ο Χιουζ απάνταγε στα ηχητικά με γραπτά μηνύματα, όπως: «Θα του κόψω τον λαιμό», «Σκάψε τον λάκκο του Άρθουρ», «Θα του σπάσω το σαγόνι», «Όταν γυρίσω σπίτι, την έβαψε» και «Βγάλε τον έξω, μαζί με τα σκουπίδια».

Συγγενείς του Άρθουρ κατέθεσαν επίσης τις δικές τους μαρτυρίες για την κακοποίηση που υφίστατο το παιδί. Η γιαγιά του τον είχε βρει με μελανιές στο σώμα, τις οποίες φωτογράφισε, προτού καλέσει τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την ίδια, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών υπηρεσιών δήλωσαν ότι «δεν ήθελαν να δουν τις φωτογραφίες». Όταν οι κοινωνικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν την επόμενη ημέρα το σπίτι, απέδωσαν τις μελανιές σε κάποιο «παιδικό παιχνίδι» και δεν κατέγραψαν κάποιο «λόγο ανησυχίας».

Μία κοινωνική λειτουργός παραδέχθηκε στη δίκη ότι είχε δει μια ασυνήθιστα μεγάλη, κιτρινισμένη μελανιά στην πλάτη του παιδιού και ότι όταν αργότερα είδε τις φωτογραφίες που είχε βγάλει η γιαγιά του 6χρονου, «σοκαρίστηκε από το πόσο πολλά και σοβαρά ήταν τα τραύματα».

Ο θείος του Άρθουρ, Μπλέικ Χιουζ, είπε στο δικαστήριο πως έναν μήνα πριν τον θάνατό του, ο μικρός είχε ξεσπάσει σε κλάματα, λέγοντας πως η μητριά του τον είχε σπρώξει σε έναν τοίχο, αποκαλώντας τον «άσχημο». «Είπε ότι η μαμά του δεν τον αγαπούσε και τον είχε εγκαταλείψει. Στη συνέχεια ξέσπασε σε κλάματα και είπε ότι κανείς δεν τον αγαπούσε», κατέθεσε ο άνδρας.

Μαρτυρίες και στοιχεία θέλουν τον Άρθουρ να είχε στερηθεί κατ’ επανάληψη το φαγητό από τους γονείς του και να είχε δηλητηριαστεί μια φορά με αλάτι. .

Ο Άρθουρ απεβίωσε την 17η Ιουνίου του 2021, έχοντας υποστεί ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη από τους ξυλοδαρμούς. Για τα τραύματα αυτά, είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παίδων του Μπέρμιγχαμ όπου και νοσηλευόταν, έως ότου ελήφθη η απόφαση να απενεργοποιηθεί το μηχάνημα που τον διατηρούσε στη ζωή

Διαβάστε επίσης:

Σοκάρουν οι τελευταίες στιγμές 6χρονου λίγο πριν το δηλητηριάσουν πατέρας και μητριά (audio)

Απόλυτη φρίκη: Δηλητηρίασαν και σκότωσαν το 6χρονο παιδί τους – Φώναζε «κανείς δεν με αγαπά»

«Τα σκληρά μοκασίνια»: Μία παραβολή για το πώς να προστατεύσεις το παιδί από τον δικό σου παιδικό πόνο