Τα παιδιά που έχουν κατοικίδιο τα καταφέρνουν καλύτερα στο σχολείο αλλά και στην κοινωνική ζωή

Τα παιδιά που έχουν κατοικίδιο τα καταφέρνουν καλύτερα στο σχολείο αλλά και στην κοινωνική ζωή

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ύπαρξη ενός κατοικιδίου στη ζωή μας δρα ανακουφιστικά. Όχι μόνο για τους ενήλικες όμως, αλλά και για τα παιδιά. Σύμφωνα με έρευνες τα παιδιά έχουν πολλαπλά οφέλη-τόσο ψυχικά όσο και σωματικά- όταν ζουν με ένα κατοικίδιο στο σπίτι. Ένα από τα συμπεράσματα αυτών των ερευνών είναι το ότι τα παιδιά αυτά τα πάνε και καλύτερα στο σχολείο. Έχουν καλύτερη απόδοση και φέρνουν σπίτι καλύτερους βαθμούς.

Τα καταφέρνουν επίσης καλύτερα και σε άλλες πράγματα όπως παιχνίδια, κοινωνική ζωή και φιλίες. Ποια λοιπόν είναι η μαγεία πίσω από την κηδεμονία ενός κατοικίδιου ζώου;

Τα κατοικίδια κρατούν σε εγρήγορση τα παιδιά

Τα κατοικίδια ζώα χρειάζονται συνέχεια φροντίδα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Αυτό από μόνο του σε κρατάει σε εγρήγορση. Οι βόλτες επίσης είναι ένα από αυτά που έχουν τα κατοικίδια ανάγκη. Συχνά τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους πάνε τα ζώα βόλτα. Αυτό τους κάνει μεγάλο καλό. Γιατί θα παίξουν μαζί τους, θα τρέξουν, θα συναντήσουν κόσμο, θα κάνουν πράγματα. Το ίδιο γίνεται και μέσα στο σπίτι. Αυτός είναι ένας τρόπος να αλληλεπιδράσουν, να γυμναστούν και να έχουν καλύτερη φυσική και πνευματική κατάσταση.

Ένα δραστήριο παιδί θα αποδώσει συχνά καλύτερα στην τάξη. Θα αναλάβει πρωτοβουλίες, θα συμμετέχει πιο εύκολα σε εργασίες και θα δηλώσει με μεγαλύτερη ευκολία εθελοντής σε πολλά πράγματα. Σε αυτά συμβάλλει και η καλή του φυσική κατάσταση.

Τα κατοικίδια μαθαίνουν τα παιδιά να είναι υπεύθυνα

Η σχολική εργασία απαιτεί προσωπική ευθύνη. Οι υπεύθυνοι μαθητές διαβάζουν, ολοκληρώνουν τις εργασίες τους εγκαίρως και αναζητούν και άλλες ευκαιρίες για να κατανοήσουν όσα διδάσκονται. Τα κατοικίδια ζώα βοηθούν τα παιδιά στο να είναι υπεύθυνα.

Και αυτό γιατί για να έχεις ένα κατοικίδιο πρέπει να είσαι υπεύθυνος. Το ζώο χρειάζεται φροντίδα, να φάει, να πιει και την ανάλογη περιποίηση. Όταν τα παιδιά συμμετέχουν σε όλο αυτό γίνονται πιο υπεύθυνοι άνθρωποι. Τα περισσότερα μόλις ολοκληρώσουν τα μαθήματά τους ασχολούνται με τα ζώα τους. Όταν το παιδί μαθαίνει να είναι υπεύθυνο στο σπίτι, θα είναι και υπεύθυνο στο σχολείο αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής του. Η υιοθεσία ενός κατοικίδιου ζώου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε τα παιδιά σας υπεύθυνα από μικρή ηλικία.

Τα κατοικίδια κάνουν τα παιδιά πιο δημιουργικά

Τα κατοικίδια είναι παιχνιδιάρικα και θα σηκώσουν το παιδί σας από τον καναπέ. Αντί να βλέπει τηλεόραση ή να παίζει βιντεοπαιχνίδια, το παιδί θα είναι έξω παίζοντας με το σκυλί και βοηθώντας το να ασκηθεί. Η αλληλεπίδραση με τη φύση, τους ανθρώπους και πιθανόν άλλα ζώα πυροδοτεί τη δημιουργικότητα στα παιδιά.

Η φροντίδα του κατοικίδιου απαιτεί επίσης δημιουργικότητα. Για παράδειγμα, το παιδί πρέπει να βρει έναν τρόπο να παίξει ή να ασκήσει τον σκύλο. Να βρει έναν τρόπο να ασχοληθεί μαζί του. Μαθαίνει να του φτιάχνει το φαγητό. Να βρίσκει τρόπο να το φροντίζει. Έτσι γίνεται δημιουργικό. Αυτές είναι περιπτώσεις έξυπνης λήψης αποφάσεων που θα μεταφερθούν και στην τάξη.

Διαβάστε επίσης

Easter Hunt For Young Volunteers: Ένα πασχαλινό πάρτι για καλό σκοπό

Δείτε πως γλίτωσε ένα κοριτσάκι από γερανό που έπεσε πάνω στο σπίτι του