Τα δέντρα «μιλούν» μεταξύ τους και οι επιστήμονες ανακάλυψαν το πώς (video)

Αν σας έλεγαν πως τα δέντρα μπορούν και επικοινωνούν μεταξύ τους, τι θα απαντούσατε;

Μην βιαστείτε να πείτε πως αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας ορισμένων, γιατί το video του National Geographic θα σας διαψεύσει.

Οι επιστήμονες και οι ερευνητές του National Geographic βρέθηκαν στο ελατόδασος του Douglas στον Καναδά και δημιούργησαν ένα video στο οποίο φαίνεται ότι τα δέντρα «μιλούν» μεταξύ τους… υπογείως.

Όπως αναφέρεται στο video τα δέντρα μπορούν να επικοινωνούν  χάρη στις υπόγειες συμβιωτικές σχέσεις που σχηματίζουν – ονομάζονται μυκόρριζες – και τους μύκητες που αναπτύσσονται κάτω από τη γη, για να μεταφέρουν συναισθήματα άγχους και να μοιράζονται πόρους ανάμεσά τους.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για ένα «δίκτυο» στο οποίο τον κυρίαρχο ρόλο έχουν οι ρίζες των δέντρων, ιδίως των μεγάλων σε ηλικία. Οι επιστήμονες παρατηρούν με ενδιαφέρον αυτό το «δίκτυο» και προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν όσα τα δέντρα λένε μεταξύ τους…

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον video

Πάντως, θεωρούμε ότι αν τα δέντρα μπορούσαν να μιλήσουν σε εμάς είναι πολύ πιθανό να μας έλεγαν να σταματήσουμε να τα κόβουμε αλόγιστα και να σεβόμαστε περισσότερο τη φύση. Συμφωνείτε;