Συγκλονίζει ζευγάρι μετά την αποβολή: «Βάλαμε το νεκρό μωρό μας σε τάπερ στο ψυγείο»

Συγκλονίζει ζευγάρι μετά την αποβολή: «Είχαμε το νεκρό μωρό μας σε τάπερ στο ψυγείο»

Μία αδιανόητη ταλαιπωρία έζησε ένα ζευγάρι που έχασε το μωρό που περίμενε.  Η Λόρα και ο Λόρενς θυμούνται τις στιγμές που ακολούθησαν την αποβολή, τα συναισθήματα τους πλημμυρίζουν. 

«Έφυγα από το νοσοκομείο και στο ταξί για το σπίτι κουβαλούσα το νεκρό μωρό μας σε ένα τάπερ. Όταν μπήκα σπίτι, έκανα λίγο χώρο στο ψυγείο και έβαλα το κουτί εκεί» συγκλονίζει ο Λόρενς.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC, το ζευγάρι πήγε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Lewisham αφότου η Λόρα απέβαλε ενώ βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Από το νοσοκομείο τους είπαν ότι δεν υπήρχε κάποιο μέρος ασφαλές για να κρατήσουν το νεκρό έμβρυο και έτσι το ζευγάρι ένιωσε πως δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να το πάρουν στο σπίτι μαζί τους.

Ερωτήματα για τη φροντίδα μετά τις αποβολές

Το νοσοκομείο αναφέρει ότι είναι σε εξέλιξη πλήρης έρευνα για όσα συνέβησαν μετά την αποβολή της Λόρα αλλά η υπόθεση του ζευγαριού έχει εγείρει ερωτήματα και ανησυχίες για τη φροντίδα μετά τις αποβολές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Λόρα και ο Λόρενς κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν εκείνη άρχισε να έχει έντονη αιμορραγία ενώ βρισκόταν στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Το ζευγάρι επισκέφθηκε το νοσοκομείο Lewisham και τους είπαν ότι όλα ήταν καλά και η καρδιά του μωρού χτυπούσε κανονικά. Λίγες μέρες αργότερα όμως, μετά από μία ακόμα εξέταση, οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι το βρέφος ήταν νεκρό.

Από το νοσοκομείο έστειλαν το ζευγάρι στο σπίτι και τους είπαν να περιμένουν μέχρι να βρεθεί διαθέσιμο κρεβάτι για να γεννήσει η Λόρα το νεκρό μωρό της. Δύο μέρες μετά, η Λόρα ξύπνησε με φρικτούς πόνους, έτρεξε στο μπάνιο και εκεί απέβαλε.

Η Λόρα λέει ότι στην αρχή δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί αλλά όταν κοίταξε τι είχε πέσει στην τουαλέτα, συνειδητοποίησε ότι ήταν ό,τι είχε μείνει από το νεκρό μωρό της. «Και τότε είδα ότι ήταν αγόρι» λέει η Λόρα συγκινημένη. Άρχισε να ουρλιάζει και ούσα σε πανικό βγήκε από το μπάνιο, έκλεισε την πόρτα και είπε στον Λόρενς «μην μπεις εκεί μέσα».

Το χάος στο νοσοκομείο, το βρέφος στο τάπερ και η συγγνώμη του νοσοκομείου

Η Λόρα και ο Λόρενς κάλεσαν τις έκτακτες ανάγκες αλλά τους είπαν ότι δεν ήταν επείγον περιστατικό. Έτσι τύλιξαν το νεκρό έμβρυο σε ένα υγρό πανί, το έβαλαν σε ένα κουτί και πήγαν στο νοσοκομείο.

Όταν έφτασαν εκεί, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα… χάος. «Μας έβαλαν να περιμένουμε σε ένα δωμάτιο. Καθόμουν μαζί με άλλα 20 ή 30 άτομα που περίμεναν, κρατούσα το νεκρό έμβρυο στα χέρια μου και έκλαιγα» λέει η Λόρα.

Τελικά, μεταφέρθηκαν σε έναν θάλαμο και είπαν στη Λόρα ότι θα χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του πλακούντα. Όλες αυτές τις ώρες, που βρίσκονταν στο νοσοκομείο, το νεκρό έμβρυο, όπως καταγγέλλει το ζευγάρι, παρέμενε μέσα στο τάπερ στο ζεστό και αποπνικτικό δωμάτιο του νοσοκομείου, με το προσωπικό να τους λέει ότι δεν υπήρχε κάποιο μέρες ασφαλές να το κρατήσουν.

«Ούτε καν άνοιξαν το κουτί για να δουν το μωρό μας. Ήταν σαν να αρνούνταν να αποδεχθούν τι είχε συμβεί γιατί αν το έκαναν θα έπρεπε και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα» λέει το ζευγάρι.

Τελικά, γύρω στα μεσάνυχτα, η Λόρα και ο Λόρενς συνειδητοποίησαν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να πάρουν πίσω στο σπίτι το τάπερ με το νεκρό μωρό τους.

«Δεν υπήρχε κανείς στο νοσοκομείο πρόθυμος να αναλάβει την ευθύνη για το μωρό μας. Κανείς δεν φαινόταν να ξέρει τι είχε συμβεί και να θέλει να ασχοληθεί με την περίπτωσή μας. Το μωρό μας βρισκόταν σε ένα κουτί σε ένα ζεστό δωμάτιο για σχεδόν πέντε ώρες. Έτσι αποφασίσαμε να τον πάρουμε σπίτι μαζί μας» περιγράφει ο Λόρενς.

Στη συνέχεια θυμάται ότι στο γυρισμό με το ταξί είχε το κουτί με το μωράκι στα πόδια του. «Ήταν τραγικό και αλλόκοτο να κάνω χώρο στο ψυγείο για να βάλω το κουτί με το έμβρυο» λέει συγκινημένος.

«Λυπούμαστε βαθιά και στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην κυρία Μπρόντι και τον σύντροφό της για την τραγική απώλεια του μωρού τους και την τραυματική εμπειρία που έζησαν. Μία πλήρη έρευνα είναι σε εξέλιξη για να κατανοήσουμε ποιες παραλείψεις μπορεί να έγιναν και να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές και βελτιώσεις, όπου χρειάζεται» ανέφερε το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του.

Το νοσηλευτικό ίδρυμα ανέφερε ακόμα ότι συναντήθηκε με τη Λόρα για να την ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν ως απάντηση σε όσα τραγικά βίωσε εκείνη.

«Μεταξύ των πρωτοβουλιών αυτών, περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός ιατρείου για γυναίκες που απέβαλαν στο οποίο θα μπορούσαν να συζητήσουν ό,τι τους απασχολεί και να έχουν συνεχιζόμενη υποστήριξη. Επιπλέον, επανεξετάζουμε τις διαδικασίες που ακολουθούμε σε αυτές τις περιπτώσεις για να διασφαλίσουμε ότι προσφέρουμε πάντα σωστή και έγκαιρη υποστήριξη στις γυναίκες που απέβαλαν και να διευκολύνουμε την επικοινωνία όσων αντιμετωπίζουν κάποιο έκτακτο περιστατικό στην αρχή μιας εγκυμοσύνης με το νοσοκομείο».

Διαβάστε επίσης:

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει από σήμερα ένα υπέροχο Δωμάτιο Θηλασμού

Τα νεότερα για το 11χρονο αγοράκι που νοσηλευόταν στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Προσοχή! Επικίνδυνες κουδουνίστρες, παιδικά ρούχα και παιχνίδια στην αγορά (εικόνες)