Συγκινεί η ανάρτηση μαμάς: «Γιατί να μην πετάτε τις κούκλες των παιδιών σας, όταν σπάσουν»

Συγκινεί η ανάρτηση μαμάς: «Γιατί να μην πετάτε τις κούκλες των παιδιών σας, όταν σπάσουν»

Μια ανάρτηση Κύπριας μητέρας έγινε αμέσως viral. Η κ.Αννα Λοϊζου, δασκάλα μουσικής, με μια φωτογραφία με την κόρη της να κρατά μια κούκλα σπασμένη θέλησε να περάσει το δικό της μήνυμα.

Σύμφωνα με το ThemaOnline, με η κ.Λοϊζου , η μητέρα εξομολογήθηκε «Μέσω του επαγγέλματος μου που έχει να κάνει με πολλά παιδιά, διαπίστωσα ότι αρκετά παιδιά δεν είναι ενημερωμένα και δεν μιλούν με την οικογένεια τους για τα άτομα με ειδικές ανάγκες – ΑΜΕΑ. Πολλές φορές μπορεί να με ρωτήσει ένα παιδί «γιατί είναι έτσι αυτό το μωρό;».

Από τη στιγμή που ρωτάνε σημαίνει δεν συζητάνε αυτά τα θέματα στην οικογένεια. Οπότε είναι μια ευκαιρία αφού υπάρχουν οι κούκλες αυτές των παιδιών που σπάζουν, παρά να της πετάμε , είναι καλύτερα να εξηγούμε των παιδιών ότι δεν την πετάμε γιατί υπάρχουν παιδάκια με ειδικές ανάγκες τα οποία μπορεί να μην έχουν πόδι, χέρι να μην μπορούν να μιλούν κτλ».

Εξήγησε στη συνέχεια ότι στην οικογένεια της υπάρχει άτομο με ειδικές ανάγκες για αυτό και είναι ακόμα πιο ευαισθητοποιημένη : « Πριν λίγες μέρες η κόρη μου είχε ένα αρκουδάκι που λειτουργεί με μπαταρίες και μιλά. Το αρκουδάκι αυτό χάλασε και της είπα « Δεν πειράζει που δεν μιλά , θα το κρατήσουμε γιατί και αυτό είναι όπως τον Χριστόδουλο μας που δεν μιλά». Γενικά είναι καλό να μιλάμε με τα παιδιά μας και να το αναφέρουμε σαν παραμύθι. Ήδη μέσα από αυτόν το τρόπο βλέπω την κόρη μου να δίνει περισσότερο σημασία και να αγαπήσει ακόμα περισσότερο αυτές τις κούκλες που είναι σπασμένες. Μέσα από τη συζήτηση ή το παραμύθι εξηγάς στο παιδί να αντιληφθεί ότι στη ζωή μπορεί να συναντήσει άτομα ΑΜΕΑ και να τα αγαπήσει ».

Δείτε την ανάρτηση:

Πηγή: ThemaOnline

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο σοκ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθήτριας από άλλη μαθήτρια μέσα σε σχολική τάξη

Ποιος τα έβαλε με τους ήρωες της Marvel και σταμάτησε τις προβολές ταινιών

Προσοχή! Επικίνδυνες χημικές ουσίες σε αποκριάτικα προϊόντα (εικόνες)