Στην πολυκατοικία Κύπριου το βανδαλισμένο έργο του μυστηριώδους Banksy (pic)

Στο σπίτι ενός Κύπριου στη Βρετανία κοσμήθηκε το νέο γκράφιτι του μυστηριώδους καλλιτέχνη, Banksy, το οποίο όμως λίγα 24ωρα μετά άγνωστοι έσβησαν με λευκή μπογιά.

Η τοιχογραφία, την οποία ο διάσημος καλλιτέχνης δρόμου επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι φιλοτέχνησε, με ανάρτησή του στο Instagram, δημιουργήθηκε από πράσινη μπογιά, η οποία στάζει σε έναν τοίχο κι αντιπροσωπεύει το φύλλωμα ενός δέντρου που έχει γυμνά κλαδιά και βρίσκεται ακριβώς μπροστά. Στο κάτω μέρος του τοίχου έφτιαξε με στένσιλ έναν άνθρωπο που κρατά έναν ψεκαστήρα.

Σαράντα οκτώ ώρες μετά και αφότου το επισκέφθηκαν δεκάδες επισκέπτες, άγνωστοι βανδάλισαν το έργο ρίχνοντάς του λευκή μπογιά.

View this post on Instagram

A post shared by Banksy (@banksy)

Ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας είναι ο Κύπριος, Alex Georgiou, είχε καλωσορίσει το ενδιαφέρον των πιθανών αγοραστών: «Ξέρεις τι, αν κάποιος μου πρόσφερε εκατομμύρια μπορεί να έχει το κτίριο και να πάρει τα διαμερίσματα με αυτό. Κάντε το ελεύθερα», είπε στη Daily Mail.

Χαρακτηρίζοντας «θλιβερό» τον βανδαλισμό που υπέστη το έργο, το οποίο με αυτόν τον τρόπο «υποβαθμίστηκε», ένας εκπρόσωπος Tύπου του δημοτικού διαμερίσματος του Ίσλινγκτον, όπου βρίσκεται η σύνθεση αυτή, εξήγησε πως συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, προκειμένου να «επιτρέψει σε όλον τον κόσμο να επωφεληθεί από το έργο τέχνης ενώ ταυτόχρονα το προστατεύει».

«Προληπτικά» μέτρα, όπως η τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και η πραγματοποίηση περιπολιών, ελήφθησαν, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να εγκατασταθούν κάμερες κλειστού κυκλώματος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή:: https://www.sigmalive.com

Διαβάστε επίσης:

Αυξήσεις σε πάνω από τα μισά βασικά προϊόντα τον Φεβρουάριο

Γενέθλια για τον μεγαλύτερο κήπο με τουλίπες στον κόσμο κοντά στο ‘Αμστερνταμ