Στην Ιταλία για επαφές για εφαρμογή πολιτικών κατά του καρκίνου η Κυριακίδου

Την Ιταλία για επαφές που σχετίζονται με την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Καταπολέμηση του Καρκίνου, αλλά και για σειρά επισκέψεων σε εξειδικευμένα ιδρύματα που συμμετέχουν σε έργα κατά του καρκίνου με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα EU4Health, θα βρεθεί η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου την Πέμπτη και την Παρασκευή 21 και 22 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Στη Ρώμη, η Επίτροπος Κυριακίδου θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό Υπουργό Υγείας Οράτσιο Σκιλάτσι, με τον οποίο αναμένεται να συζητήσει, μεταξύ άλλων, για το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου και τη φαρμακευτική μεταρρύθμιση.

Στρατηγική κατά του καρκίνου

Στη συνέχεια, θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας με αντικείμενο το δίκτυο μονάδων μαστού ως ένα ολοκληρωμένο μοντέλο για την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία και την αποκατάσταση.

Επιπλέον, μαζί με τον επιστημονικό σύμβουλο της Επιτροπής για τη στρατηγική κατά του καρκίνου Δρα Αλμπέρτο Κόστα, η κ. Κυριακίδου θα επισκεφθεί την παιδιατρική πτέρυγα καρκίνου του Ερευνητικού Νοσοκομείου Παίδων Bambino Gesu, και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρό του Τιτσιάνο Ονέστιας.

Στο Μιλάνο, η Επίτροπος θα επισκεφθεί το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου (INT) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ογκολογίας (IEO), τα οποία συμμετέχουν σε χρηματοδοτούμενα από το EU4Health έργα.

Τέλος, η Επίτροπος θα εκφωνήσει ομιλία στο 14ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού, ενώ θα συμμετάσχει στο φιλανθρωπικό δείπνο WEmbrace Awards 2024 Charity Gala.

Διαβάστε επίσης:

Δεν ικανοποίησαν τους δασκάλους οι αποφάσεις για αντικαταστάτες

Διήμερο Πασχαλινό φεστιβάλ για παιδιά