«Σταματήστε να φιλάτε τα μωρά σας» – Μια μάνα που έχασε το δικό της εκλιπαρεί τους γονείς να προσέχουν

Ο μεγαλύτερος πόνος για έναν γονιό είναι να χάσει το παιδί του και η Αμπιγκέιλ Φρέντς προσπαθεί με τη δημοσιοποίηση της ιστορίας της να αποτρέψει τους θανάτους περισσότερων μωρών.

«Σταματήστε να φιλάτε τα μωρά σας», γράφει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «και πάντα να πλένετε καλά τα χέρια σας πριν τα αγγίξετε», συνεχίζει.

Η μητέρα έχασε την κόρη της το 2018 όταν εκείνη ήταν μόλις 8 ημερών και τώρα προσπαθεί να προειδοποιήσει όλο και περισσότερους γονείς για τους κινδύνους που ελλοχεύουν αν δεν είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Συγκεκριμένα, η κόρη της Αμπιγκέιλ Φρέντς, Αλίζα Ρόουζ, κόλλησε ερπητοϊό από κάποιο άγγιγμα ή από φιλί από φορέα και «έφυγε» από τη ζωή πριν καλά καλά γεννηθεί.

«Δεν έχει σημασία ποια περίοδο του χρόνου διανύουμε, ο HSV1 μπορεί να κολλήσει πάντα όταν ο ιός είναι παρών στο δέρμα ή στις επιφάνειες. Σας παρακαλώ σταματήστε να φιλάτε τα μωρά σας και πάντα να πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας πριν τα αγγίξετε.

Η Αλίζα ήταν απόλυτα υγιής όταν γεννήθηκε. Τώρα έχουν περάσει 2 χρόνια χωρίς αυτήν και τίποτα δεν είναι ευκολότερο. Μας λείπεις πάρα πολύ και σε αγαπάμε Αλίζα Ρόοζ», έγραψε η μητέρα στην ανάρτησή της την οποία συνόδευσε με φωτογραφίες του αδικοχαμένου μωρού της.

It doesn’t matter what time of year it is, HSV1 is ALWAYS able to be spread when the live virus is present on the skin…

Δημοσιεύτηκε από Aliza’s Story στις Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020