Σοκάρει μητέρα 13χρονου θύματος bullying: «Από τη μέρα που άνοιξε το σχολείο τον χτυπούν»

Σοκάρει μητέρα 13χρονου θύματος bullying: «Από τη μέρα που άνοιξε το σχολείο τον χτυπούν»

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ένα 13χρονο παιδί στη Λεμεσό από συμμαθητές του. Η μητέρα του 13χρονου έστειλε το μήνυμα ότι πρέπει να δοθεί βοήθεια και στα παιδιά θύτες και στα παιδιά θύματα bullying.

«Πάρα πολλοί γονείς ζουν αυτό το δράμα με τους σχολικούς εκφοβισμούς. Εδώ και 1 χρόνο το παιδί μου το περνά αυτό. Έκανα πέρσι καταγγελία στην Αστυνομία αλλά λόγω του ότι είναι ανήλικοι δεν μπορούν να προχωρήσουν. Φέτος πίστευα ότι θα ήταν μια ήπια χρονιά. Από τη μέρα που άνοιξε το σχολείο τον κτύπησαν και τις δυο μέρες. Χθες υπέστη ξυλοδαρμό εκ προμελέτης. Τον έσπρωξαν, άλλος τον κρατά από τον λαιμό και τον κτυπά στο πρόσωπο», ανέφερε η μητέρα μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Το σχολείο είπε ότι θα τιμωρηθούν οι αρμόδιοι. Σήμερα είμαι στο σχολείο από το πρωί μαζί με την Αστυνομία και το Γραφείο Ευημερίας γιατί σκοπός είναι να βοηθηθούν και τα παιδιά που είναι θύτες και αυτοί που είναι θύματα», είπε η μητέρα. Σκοπός μου είναι να ακούσει το Υπουργείο Παιδείας. Χρειαζόμαστε άμεσα φρουρούς στο σχολείο. Άμεσα συνοδούς για κάποια παιδιά που έχουν θέματα. Δεν γίνεται ένας συνοδός να έχει 2 παιδιά», σημείωσε.

Η μητέρα που για ευνόητους λόγους θέλησε να παραμείνει ανώνυμη είπε πως δεν υπάρχει καμιά ανταπόκριση από το Υπουργείο.

Όταν ρωτήθηκε και για τον Σύνδεσμο γονέων του σχολείου, αν κάνει κάτι απάντησε πως ο σύνδεσμος δεν κάνει γιατί περιμένει την Αστυνομία.

«Πρέπει να σταματήσει αυτός ο σχολικός εκφοβισμός σε όλα τα σχολεία. Το δικό μου παιδί έχει τη δύναμη και μου μιλά. Ζήτησε βοήθεια, γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ. Είναι άλλα παιδιά που απειλούνται και δεν ανοίγουν το στόμα τους να μιλήσουν. Ο σκοπός μου είναι τα παιδιά να μην φοβούνται κανέναν και γι’ αυτό ήθελα να δημοσιοποιηθεί το συμβάν», ανέφερε.

Πηγή: Sigmalive

Διαβάστε επίσης:

4χρονη παλεύει με Σύνδρομο Down και λευχαιμία – «Μην παίζετε με τη ζωή της» λέει η μαμά της

Δείτε πού μπορείτε να κουρέψετε δωρεάν τα παιδάκια σας στη Λευκωσία

Αντιμέτωπη με θανατική καταδίκη 29χρονη μητέρα – Σκότωσε την έγκυο φίλη της για να της πάρει το μωρό!