Σοκ! Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε και χτύπησε 9χρονο κοριτσάκι – Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε η Αστυνομία

Όπως φαίνεται δύσκολα θα αλλάξουν τα πράγματα με τους οδηγούς στην Κύπρο…

Σοκάρει η είδηση που θέλει μεθυσμένο οδηγό να παρασύρει και να τραυματίζει 9χρονο κοριτσάκι στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, 56χρονος οδηγός, το απόγευμα της Πέμπτης, 19 Σεπτεμβρίου, έκανε όπισθεν με μεγάλη ταχύτητα, ανέβηκε σε πεζοδρόμιο και παρέσυρε κοριτσάκι που βρισκόταν εκεί.

Για το περιστατικό ανακοίνωση εξέδωσε η Αστυνομία, στην οποία καυτηριάζει την οδική συνείδηση και συμπεριφορά των Κυπρίων…

Αναλυτικά η ανακοίνωση   

Η έλλειψη ορθής κουλτούρας, σε ό,τι αφορά την οδική ασφάλεια, είναι κάτι που ταλανίζει τον τόπο μας αφού καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες παραβάσεων που οδηγούν σε σοβαρές ή θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις. Αυτή η άποψη, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά χθες το απόγευμα, όταν εννιάχρονο κοριτσάκι διέτρεξε άμεσο κίνδυνο, λόγω της ανεύθυνης συμπεριφοράς ενός οδηγού.

Συγκεκριμένα, 56χρονος οδηγός, χθες γύρω στις 6 το απόγευμα στη Λεμεσό, κινήθηκε με όπισθεν ταχύτητα και ανέβηκε σε πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να κτυπήσει και να τραυματίσει κοριτσάκι ηλικίας εννέα ετών. Η εννιάχρονη, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε κάποιο σοβαρό τραυματισμό και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, απολύθηκε.

105ml αλκοόλ στο αίμα του

Ο 56χρονος υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό αλκοόλης με ένδειξη 105μg% αντί 22μg%, ενώ σε τελικό έλεγχο αρνήθηκε να δώσει ικανοποιητικό δείγμα εκπνοής και συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση.

Ως Αστυνομία τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι το οδικό δίκτυο χρειάζεται οδική συνείδηση, παιδεία και σεβασμό προς όλους τους χρήστες του, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα της ασφαλούς διακίνησης στους Κυπριακούς δρόμους.