Προς απαγόρευση τα κινητά σε σχολεία – Πως και που θα εφαρμοστεί

Την απαγόρευση κινητών τηλεφώνων έρχονται να φέρουν κανονισμοί του Υπουργείου Παιδείας για την λειτουργία των δημοτικών σχολείων.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Παύλος Μυλωνάς, ανέφερε ότι η απαγόρευση των κινητών τηλέφωνων εμπεριέχεται μέσα στους κανονισμούς της δημοτικής εκπαίδευσης, οι οποία θα συζητηθούν στην Επιτροπή Παιδείας, ώστε να ψηφιστούν από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ερωτηθείς ποιες τάξεις θα αφορά η απαγόρευση, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι η απαγόρευση αφορά την δημοτική εκπαίδευση (δηλαδή όλες τις τάξεις του δημοτικού).
«Για την μέση εκπαίδευση (γυμνάσια και λύκεια) ελπίζουμε να γίνει μελλοντικά, θα το εξετάσουμε», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τον τρόπο που θα επιβάλλεται αυτή η απαγόρευση, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα εισηγηθεί δύο τρόπους.

«Ο ένας είναι τα παιδιά να παραδίδουν τα κινητά τους στα σχολεία και ο δεύτερος να απαγορευτούν οριστικά τα κινητά να μην υπάρχουν καν στα δημοτικά», εξήγησε.

Σε σχόλιο του, ο κ. Μυλωνάς διερωτήθηκε ποια είναι τα οφέλη που έχει για ένα παιδί του δημοτικού η χρήση κινητού στο σχολείο.

«Προσπαθώ να σκεφτώ γιατί ένα μωρό του δημοτικού να χρειάζεται να έχει κινητό στο σχολείο. Αν για παράδειγμα το μωρό είναι άρρωστο, μπορεί να πει της δασκάλας να πάρει τους γονείς», είπε καταληκτικά.

Διαβάστε επίσης:

Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες- Ξεκινούν το απόγευμα

Βανδαλισμοί στο Θ’ Δημοτικό σχολείο Πάφου, μέτρα ζητά ο Σύνδεσμος Γονέων