Πράσινη Μετάβαση από το Πανεπιστήμιο Λεμεσού

Σε πυρήνα ανταλλαγής καινοτόμων ιδεών φιλοδοξεί να καταστεί το Πανεπιστήμιο Λεμεσού, το οποίο συμμετείχε σε δυο δράσεις με επίκεντρο την Πράσινη Μετάβαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, η πρώτη δράση αφορά στη δημιουργία του Παρατηρητηρίου Πράσινης Επιχειρηματικότητας, το οποίο υλοποιείται με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Λεμεσού και του ΚΕΒΕ, προς όφελος των κυπριακών επιχειρήσεων.

επιχειρήσεις καθοδήγηση και γνώσεις

Στόχος, προστίθεται, είναι να προσφέρει στις επιχειρήσεις καθοδήγηση και γνώσεις, για να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις ευκαιρίες που απορρέουν από την πράσινη και ψηφιακή επιχειρηματικότητα και όλα τα εργαλεία που θα τις κάνουν πιο ανταγωνιστικές σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις στα πλείστα από τα επαρχιακά επιμελητήρια του ΚΕΒΕ, για τις προοπτικές ανάπτυξης, χρηματοδότησης και ψηφιακής μετάβασης των επιχειρήσεων.

Η δεύτερη δράση αφορά στη συμμετοχή σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Πράσινη Μετάβαση», η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο της «Πράσινης Εβδομάδας», στην παρουσία εκπροσώπων από όλους τους Δήμους Μείζονος Λεμεσού.

Στη συζήτηση, η Ιωάννα Παναγιώτου, εκτελεστική Διευθύντρια του Πανεπιστημίου Λεμεσού, πρώην επίτροπος Περιβάλλοντος και εκπρόσωπος της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κοινωνικού Μάρκετινγκ (ESMA), επικεντρώθηκε στο θέμα της δημιουργίας Έξυπνων και Βιώσιμων Πόλεων, προστίθεται.

Διαβάστε επίσης:

Μαθήματα ρομποτικής στο Δημοτικό Ακρωτηρίου

Οκτώβρης: Μήνας ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού