«Ποιος είπε πως δεν μπορούμε να κάνουμε θέατρο από μακριά;»: Η 1η Διεθνής Διαδικτυακή συνάντηση για το παιδικό θεάτρο είναι γεγονός

Οι θεατρικές παιδικές και εφηβικές ομάδες ερμηνεύουν ρόλους μπροστα σε ένα… μικρόφωνο! Η πρώτη διεθνής διαδικτυακή συνάντηση για το παιδικό και εφηβικό θέατρο είναι γεγονός και ξεκινά από… την Κύπρο!

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Motivation in Arts» Κύπρου, μαζί με το Θεατρικό Εικαστικό Καλλιτεχνικό Κέντρο «Πούπουλο» Θεσσαλονίκης και το «Creative Drama & Arts Centre» of Greek Community of Melbourne Αυστραλίας διοργανώνουν την 1η Διεθνή Διαδικτυακή Συνάντηση με τίτλο «Οι θεατρικές παιδικές και εφηβικές ομάδες ερμηνεύουν ρόλους μπροστά από ένα μικρόφωνο».

Η πρώτη παιδική και εφηβική ραδιοφωνική θεατρική σκηνή

Με το σύνθημα «Ποιος είπε πως δεν μπορούμε να κάνουμε θέατρο από μακριά;» ενώνουμε τις φωνές μας και τη θεατρική μας έκφραση και ταξιδεύουμε σε τρεις χώρες και 2 διαφορετικές ηπείρους με στόχο να δημιουργήσουμε την πρώτη παιδική και εφηβική ραδιοφωνική θεατρική σκηνή!

Η διοργάνωση έχει στόχο να φέρει σε επαφή παιδιά και έφηβους από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Αυστραλία μέσα από τις θεατρικές τους ηχογραφήσεις οι οποίες θα ταξιδέψουν μέσα από ραδιοκύματα στις τρεις χώρες.

Πρόκειται για μια εναλλακτική θεατρική πρόταση αλλά και μια προσπάθεια ενίσχυσης της δημιουργικής ενασχόλησης των παιδιών και των εφήβων στις δύσκολες μέρες της πανδημίας, που μας αφαιρεί τη δυνατότητα να συναντηθούμε και να κάνουμε δράσεις με την φυσική μας παρουσία.

Ποιοι μπορούν να λάβουν μέρος

Οι παιδικές και εφηβικές θεατρικές ομάδες και σχήματα, τα σχολεία καθώς και άλλες οργανωμένες ομάδες στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Αυστραλία καλούνται να ηχογραφήσουν παραμύθια, μύθους και θεατρικά κείμενα με τη συνοδεία μουσικής και ήχων τα οποία θα ακουστούν από το ραδιόφωνο στις τρεις χώρες.

Επίσης, τα παιδιά και οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συζητήσουν με ηθοποιούς και άλλους καλλιτέχνες από τις συνδιοργανώτριες χώρες μέσα από συναντήσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της δράσης αυτής.

Η 1η Διεθνής διαδικτυακή συνάντηση με τίτλο «Οι θεατρικές παιδικές και εφηβικές ομάδες ερμηνεύουν ρόλους μπροστά από ένα μικρόφωνο» θα μεταδοθεί στην Κύπρο από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Η συμμετοχή των ομάδων είναι δωρεάν και η όλη δράση δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Η διάρκεια κάθε θεατρικού έργου, παραμυθιού κ.ο.κ. δεν θα υπερβαίνει τα 15 λεπτά.

Οι ομάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να στείλουν μήνυμα στο email motivationinarts@hotmail.com για περισσότερες πληροφορίες!