Πέθανε η γάτα Σαβάνας που είχε επιτεθεί στο αγοράκι – Ποια η αιτία θανάτου της

Πέθανε η γάτα Σαβάνας που είχε επιτεθεί στο αγοράκι - Ποια η αιτία θανάτου της

Την τελευταία της πνοή άφησε χθες ο Berton, η γάτα Σαβάνας, η οποία είχε επιτεθεί σε 3χρονο αγοράκι στη Λεμεσό και  για την οποία είχαν προκληθεί αντιδράσεις ως προς τις συνθήκες φιλοξενίας της στο ζωολογικό κήπο της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι η γάτα είχε κατασχεθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φιλοξενούνταν στον Κήπο της Λεμεσού, μέχρι να βρεθεί κάποιος τρόπος να επιστρέψει πίσω στην κηδεμόνα του.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου μετά από συνεννόηση με το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών- Συνεργασία Πολιτών, θα συνδιοργανώσουν την αυριανή διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

Στην ανακοίνωση καλούν «όλον τον κόσμο όπως παρευρεθεί σε αυτήν την ειρηνική διαμαρτυρία και όλοι ΜΑΖΙ να απαιτήσουμε από τον Γενικό Εισαγγελέα όπως εάν και εφόσον προκύπτουν τα οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα να προχωρήσει την ποινική δίωξη του Διευθυντή των κτηνιατρικών υπηρεσιών».

Σημειώνουν ότι η νεκροψία θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στις 8 η ώρα το πρωί και στην παρουσία ιδιωτικού κτηνίατρου που όρισε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα:

«Μόλις σήμερα το πρωί (9/8/2022) μάθαμε τα κακά μαντάτα. Επήλθε ο θάνατος του γάτου Berton που εδώ και αρκετούς μήνες έγινε ένας μεγάλος αγώνας από το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου για να βρεθεί ένας τρόπος να σωθεί το ζώο και να καταλήξει στην κηδεμόνα.

Δυστυχώς υπέκυψε και θεωρούμε ότι θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που είτε έλαβαν αποφάσεις είτε είναι άμεσα εμπλεκόμενοι σε αυτή την υπόθεση.

Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου και η κηδεμόνας θα ζητήσουν άμεσα από τον Υπουργό Γεωργίας όπως κατά την διάρκεια της νεκροψίας να είναι παρών και ιατροδικαστής. Ήδη έχουν γίνει διευθετήσεις και στην αυριανή νεκροψία θα είναι παρών και ανεξάρτητος ιδιωτικός κτηνίατρος.

Είναι μια τραγωδία και μας θλίβει βαθύτητα ο θάνατος του Breton. Το κράτος και οι κρατικές υπηρεσίες ενώ εδώ και χρόνια θα έπρεπε να έχουν κατάλληλους αδειοδοτημένους και κατάλληλους χώρους ούτως ώστε όταν κατάσχονται ζώα να κρατιούνται εκεί και όχι να βρίσκουν την εύκολη λύση τους ζωολογικούς κήπους.

Επίσης δεν δεχόμαστε το γεγονός και τις δηλώσεις του υπεύθυνου του ζωολογικού κήπου της Πάφου οτι το ζώο μετεγχειρητικά ήταν μια χαρά (όπως έλεγαν και όλοι οι όλοι) και ότι χθες (9/8/2022) το ζώο ήταν μια χαρά και σήμερα το πρωί το βρήκαν νεκρό. Θεωρούμε ότι το ζώο είχε τόσο πολύ ταλαιπωρηθεί, είχε στερηθεί την αγάπη και συμπόνια της κηδεμόνας τους και αυτή η έλλειψη ίσως έφεραν αυτό το τραγικός αποτέλεσμα.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την όλη συμπεριφορά των αρμόδιων υπηρεσιών από την μέρα εισόδου του γάτου στην κυπριακή δημοκρατία  είναι πολλά και μάλιστα πολλές φορές αντικρουόμενα μεταξύ τους και γι’ αυτό το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για την κατάληξη αυτής υπόθεσης.

To Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θεωρεί πως μια πιθανή αιτία αυτου το άδικου χαμού, είναι η ταλαιπωρία που υπέστη το ζώο τους τελευταίους δύο μήνες της ζωής του και σε συνδυασμό με το έντονο άγχος αποχωρισμού από την κηδεμόνα του.

Το άγχος στις γάτες γνωρίζουμε όλοι μας ότι είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας πρόκλησης ασθενειών που κάποτε αποβαίνουν μοιραίες»

Διαβάστε επίσης:

Η 11χρονη Αλεξία φτιάχνει κομποσχοίνια για να βοηθήσει τον μικρό Κυριάκο

Ανδρέας Αναστάσης: Ο κομμωτής της «Σιδηράς Κυρίας» της Vogue Anna Wintour είναι Κύπριος

«Ο τοκετός μου ήταν μία τραυματική εμπειρία που ακόμη δεν μπορώ να ξεχάσω»