«Πάρκο των Χρωμάτων»: Ξεκινούν οι προετοιμασίες για το μεγαλύτερο πάρκο της Πάφου

Στη δημιουργία του μεγαλύτερου αστικού Πάρκου της πόλης και ενός από τα μεγαλύτερα της Κύπρου προχωρεί σύντομα ο Δήμος Πάφου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δ. Πάφου το «Πάρκο των Χρωμάτων» καλύπτει έκτασης 32.000 τ.μ. και θα είναι το πιο «πλούσιο» στην Κύπρο τόσο από άποψη πρασίνου όσο και υποδομών.

Στο Πάρκο θα φυτευτούν εκατοντάδες νέα δέντρα, ενώ θα περιλαμβάνει πλατειακούς χώρους συνάθροισης, παιδική χαρά, καφετέρια, γήπεδο αντισφαίρισης, γήπεδο καλαθόσφαιρας, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, αποδυτήρια, τροχοπεδιλοδρόμιο (skateboard) και  τοίχο αναρρίχησης 3-6 μ.

Επίσης Γραφείο διαχείρισης και πληροφόρησης, εκθεσιακό υπαίθριο χώρο, αρωματικό-βοτανικό κήπο,  χώρους υγιεινής, 83 χώρους στάθμευσης για κοινό και ΑΜΕΑ, χώρους υπηρεσιών, κεντρική διαδρομή, και πύλες εισόδου.

Όπως αναφέρεται η  Κριτική Επιτροπή του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού αποφάσισε όπως απονείμει τα εξής βραβεία:

  • Α’ Βραβείο Μελέτη με κωδ. αριθμό: 18192 Γιώργος Ονισηφόρου, Παναγιώτης Πολεμίτης, Ελευθέριος Βομβολάκης
  • Β’ Βραβείο Μελέτη με κωδ. αριθμό:  20138  Παρασκευή Κωμοδρόμου, Ειρήνη Κλειδαρά,  Ανδρέας Κωνσταντίνου
  • Γ’ Βραβείο Μελέτη με κωδ. αριθμό:  41920  Άλκης Δίκαιος για Άθως Δίκαιος και Συνεργάτες
  • Έπαινος Μελέτη με κωδ. αριθμό: 28462 – Κωνσταντίνος Ψωμάς για Psomas Architects PS-A

Σημειώνεται πως η τελετή απονομής των Βραβείων του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Ιουλίου και ώρα 7.00 μ.μ, στο Πολυχώρο  «Αττικόν».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα γίνει επίσης παρουσίαση του σχεδιασμού από την ομάδα που κέρδισε το Α’ Βραβείο, καταλήγει η ανακοίνωση.