«Παραμύθια της Κύπρου»: Παρουσίαση παιδικού βιβλίου της Κυριακής Τσαγκάρη-Χατζηγεωργίου

«Παραμύθια της Κύπρου»: Παρουσίαση παιδικού βιβλίου της Κυριακής Τσαγκάρη-Χατζηγεωργίου

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, το Σπίτι της Κύπρου, οι Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας Ο.Κ.Ο.Ε. και η Πολιτιστική Ένωση Κυπρίων Αττικής Π.Ε.Κ.Α. διοργανώνουν στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα), ώρα 19:00, την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Κυριακής Τσαγκάρη-Χατζηγεωργίου «Παραμύθια της Κύπρου».

Το βιβλίο περιλαμβάνει 11 λαϊκά παραμύθια τα οποία κατέγραψε η συγγραφέας μέσα από αφηγήσεις παππούδων και γιαγιάδων από ολόκληρη την Κύπρο.
«Μιαν φοράν τζιαι έναν τζιαιρόν ήταν», «Ο Βασιλέας τζαι ο τσαγκάρης», «Ο γέρος τζαι οι δώδεκα μήνες», «Η αλεπού τζαι ο κάουρας», «Ο τσαγκάρης τζαι ο δράκος», «Η κοτζιακαρούα τζαι το παστέλλιν», «Τζαι άλλοι πολλοί που… τζαι στο τέλος έζησαν τζείνοι καλά τζαι εμείς καλλύττερα». Αυτοί είναι μερικοί τίτλοι παραμυθιών που περιλαμβάνονται στο βιβλίο. Τα λαϊκά παραμύθια είναι μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και βοηθούν τον καθένα που τα διαβάζει να συνδεθεί φυσικά και αβίαστα με τις ρίζες μας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο εκδότης, Ηλίας Επιφανίου και ο Πρόεδρος της Ο.Κ.Ο.Ε., Γιώργος Συλλούρης.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας – MA Creative Writing Coach, Στεύη Τσούτση.

Παραμύθια θα διαβάσουν οι εκπαιδευτικοί, Ιωάννα Χατζηγεωργίου και Στέλλα Χατζηγεωργίου.

Συμμετέχει η παιδική χορωδία του Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία της Έλενας Σδόγκου και τη συνοδεία του Γιώργου Καλλιαντέρη.

Θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τη συγγραφέα.

—————————————————————–
Η Κυριακή Τσαγκάρη-Χατζηγεωργίου γεννήθηκε στην Επτακώμη της Κύπρου. Σπούδασε νηπιαγωγός στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου. Είναι κάτοχος πτυχίου του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στο πρόγραμμα «Σπουδές στην Εκπαίδευση». Το θέμα της διπλωματικής της εργασίας ήταν σχετικό με το λαϊκό παραμύθι και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του παιδιού προσχολικής ηλικίας. Είναι μόνιμη συνεργάτης του παιδικού περιοδικού, «Παιδική Χαρά» το οποίο εκδίδει η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων Π.Ο.Ε.Δ. Το πρώτο της βιβλίο κυκλοφόρησε το 2010 από τις εκδόσεις Πατάκη με τίτλο, «Της Κύπρου μας τα παραμύθια». Το δεύτερο της βιβλίο κυκλοφόρησε το 2020 από τις Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου με τίτλο, «Παραμύθια της Κύπρου».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=16009

Διαβάστε επίσης

Μαρίνα Σάττι: Συγκινεί η πρώτη ανάρτηση μετά το θάνατο του πατέρα της

Διανομή πακέτων με τρόφιμα από την Πρεσβεία των ΗΑΕ σε οικογένειες στη Λάρνακα