«Παλεύω να δεθώ μαζί της»: Παραμένει στη ΜΕΝΝ το μωράκι από τη Βρετανία που γεννήθηκε πρόωρα στην Κύπρο

"Παλεύω να δεθώ μαζί της": Παραμένει στη ΜΕΝΝ το πρόωρο μωράκι

Θυμάστε το μωράκι, το οποίο γεννήθηκε στις 25 εβδομάδες, κατά την διάρκεια των διακοπών των γονιών του στην Κύπρο; Τα καλά νέα είναι, ότι η μικρούλα Molly, η οποία γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου, είναι επιτέλους πίσω στην πατρίδα της, ενώ η κατάσταση της υγείας πηγαίνει κατά το δοκούν.

Όπως η ίδια η μαμά της, η 27χρονη Bethany Smith είπε στην ITV, η περιπέτεια ξεκίνησε όταν στις 29 Ιουνίου, την τελευταία ημέρα των διακοπών τους στο νησί, έσπασαν τα νερά της και έπρεπε να γεννήσει. Αμέσως μετά άρχισε ένας αγώνας δρόμου για να εξασφαλίσει ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να επιστρέψουν μαζί πίσω στη Βρετανία.

Έπρεπε, μάλιστα, να συγκεντρώσουν 46.000 λίρες για να πληρώσουν για ένα ιδιωτικό τζετ με ιατρικό προσωπικό και μονάδα εντατικής θεραπείας, το οποίο θα τους μετέφερε πίσω.

Πώς δόθηκε η λύση

Τελικά, η λύση δόθηκε χάρη στη φιλανθρωπική οργάνωση Lucy Air Ambulance for Children που μετέφερε τη Molly στο αεροδρόμιο του Έξετερ τον Ιούλιο και έκτοτε λαμβάνει 24ωρη θεραπεία στο Νοσοκομείο Derriford.

Μιλώντας στα βρετανικά μέσα, η μητέρα της δήλωσε ότι «η Molly τα πάει πολύ καλά. Από τότε που επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε καταπληκτική φροντίδα και σφύζει από ζωή. Οι γιατροί μας είπαν ότι είναι πραγματικά ικανοποιημένοι με την πρόοδό της».

«Ακόμα δεν έχω κρατήσει την κόρη μου»

Ο μπαμπάς της Molly, Jan Cleathero, ωστόσο δηλώνει επηρεασμένος από όσα συνέβησαν. Είπε ότι δυσκολευόται να δεθεί με την κόρη του, καθώς δεν έχει μπορέσει να την κρατήσει:

«Ακόμα δεν έχω κρατήσει τη Molly γιατί παλεύω να δεθώ μαζί της, όχι επειδή δεν θέλω, αλλά επειδή είναι δύσκολο», είπε ο πατέρας.

Ο Jan και η Bethany έμειναν χώρια για μεγάλο χρονικό διάστημα όταν γεννήθηκε η Molly, καθώς ο πατέρας έπρεπε να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να φροντίσει τα άλλα παιδιά τους, ενώ η σύζυγός του παρέμενε στην Κύπρο.

«Οι πρώτες εβδομάδες ήταν τόσο δύσκολες», είπε. «Το να μην μπορώ να τη βλέπω ήταν τόσο δύσκολο. Το να πηγαίνω τα παιδιά στο σχολείο κάθε μέρα, να επιστρέφω και να με ρωτάει η άλλη μου κόρη κάθε μέρα, πώς είναι η Molly; Πώς είναι η μαμά; Το να πρέπει να της λέω κάθε μέρα ότι είναι καλά και να μην ξέρω ότι είναι αλήθεια, ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έπρεπε να κάνω ποτέ».

Διαβάστε ακόμα:

Πνιγμός 3,5 ετών Χριστίνας: Εξονυχιστικές ανακρίσεις – Θα καταθέσουν όλοι

Στην Νομική Υπηρεσία ο φάκελος για την υπόθεση της τρίχρονης που έσβησε σε πισίνα ξενοδοχείου

Εγκρίνεται το Φθινόπωρο το διδύναμο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού- Πότε θα είναι διαθέσιμο