Παιδιά, ο «Τσάρος με την μακριά γενειάδα» της Κάρμεν Ρουγγέρη έρχεται στην Κύπρο!

«Ο Τσάρος με τη μακριά γενειάδα» μάς μεταφέρει σε έναν κόσμο γεμάτο με μάγους και ξωτικά, ζώα με ανθρώπινη λαλιά, αλλά και ποτάμια μέσα στα οποία ήταν χτισμένα παλάτια με βασιλιάδες και βασίλισσες.

Ένα υπέροχο ρωσικό παραμύθι που θα μας πάει σε δύο ξεχωριστούς τόπους, στο ολόχρυσο βασίλειο της γης και στο καταγάλανο βασίλειο των νερών. Μια παράσταση με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, πλημμυρισμένη με υπέροχες μελωδίες, τραγούδια και χορούς της Ρωσίας.

Λίγα λόγια για το έργο

Σε ένα βασίλειο που ανήκε σε μια αυτοκρατορία, πολύ πιο πέρα από τις γαλάζιες θάλασσες και τα ψηλά βουνά, ζούσε ένας τσάρος που τον έλεγαν Γιεριμέι. Είχε μάλιστα και παρατσούκλι. Τον φώναζαν «Γεριμέι με τη μακριά γενειάδα», μια που είχε μια πολύ μακριά γενειάδα. Ο Γιεριμέι ζούσε με την τσαρίνα του, τη Λαρίσα, σ’ ένα όμορφο παλάτι.

Η ζωή τους κυλούσε ήρεμα μα βαρετά, μια που δεν είχαν παιδιά να τους δώσουν χαρά και ενδιαφέρον. Μια μέρα, συζητώντας με τους συμβουλάτορές του και τον γελωτοποιό του, ο Γεριμέι κατάλαβε ότι δεν κυβερνούσε καλά το βασίλειο του, μια που κανείς δεν ήξερε πόσοι ήταν οι κάτοικοι της χώρας, πόσα τα σπίτια, πόσα τα ζωντανά. «Να κάνουμε απογραφή», πρότεινε ο γελωτοποιός. Έτσι κι έγινε…

Κάπως έτσι ξεκινάει το παραμύθι, με ενδιαφέρουσα πλοκή, κωμικές στιγμές, ανατροπές και αγωνία, σε μια παράσταση με τσάρους και τσαρίνες, βογιάρους και μπάμπουσκες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, μέδουσες, αστερίες και άλλους ήρωες της θάλασσας, ντυμένους με πολύχρωμα κοστούμια, μέσα σε ολόχρυσα από τη μια και καταγάλανα από την άλλη σκηνικά, πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες, τραγούδια και χορούς της Ρωσίας, που θα κρατήσει αμείωτη την προσοχή μικρών και μεγάλων. Μια παράσταση φτιαγμένη με πολλή αγάπη και σεβασμό… για τα παιδιά.

Συντελεστές:

  • Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
  • Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
  • Κίνηση – Χορογραφίες – Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
  • Μουσική επεξεργασία: Αντώνης Δελαπόρτας
  • Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής
  • Διδασκαλία τραγουδιών: Λαρίσα Ερεμέγιεβα
  • Συντονισμός παραγωγής: Αντώνης Κοΐζας

Παίζουν και τραγουδούν: Χάρης Αγγέλου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Έλενα Μιχαλάκη, Γιάννης Νικολάου, Ορφέας Τσαρέκας, Πολύκαρπος Φιλιππίδης, Ειρήνη Χρηστίδη.

Λεμεσός

Σάββατο 3 Οκτωβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο,

‘Ωρα: 6.30μ.μ.

Λευκωσία

Κυριακή 4 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου,

Ώρες: 4μ.μ. και  6.30μ.μ.

Διάρκεια: 90′.