Παιδιά, ελάτε να φτιάξουμε απίθανες μάσκες με τις παλάμες μας και χάρτινα πιάτα!

Οι Απόκριες έχουν καταφθάσει, και παρά το γεγονός, ότι η πανδημία δεν μας επιτρέπει να κάνουμε καρναβαλικά πάρτυ και να ξεφαντώσουμε, εμείς δεν πρέπει να χάνουμε το κέφι μας και την ευκαιρία να μασκαρευτούμε.

Αν θέλετε, λοιπόν, να διασκεδάσετε και να μασκαρευτείτε χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα, τότε σας έχουμε τρεις υπέροχες ιδέες για αποκριάτικες μάσκες, που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά.

Με απλά υλικά και σχέδιο… την παλάμη του παιδιού σας, μπορείτε να φτιάξετε, ό,τι μάσκα σας αρέσει!

Μάσκα με τα χεράκια του παιδιού

Υλικά

Ένα χαρτόνι της επιλογής σας
Διακοσμητικό υλικό ή μαρκαδόρους
Ψαλίδι
Μολύβι
Καλαμάκι, γλωσσοπίεστρο ( το ξυλάκι που εξετάζουν οι γιατροί) ή ξυλάκι από σουβλάκι
Σελοτέιπ

Τρόπος κατασκευής
Αποτυπώνουμε τα χεράκια του παιδιού τα κόβουμε κάνουν μέσα δύο τρύπες για τα μάτια και την ζωγραφίζουμε και την διακοσμούμε όπως θέλουμε τέλους με ένα σελοτέιπ κολλάμε ένα καλαμάκι ή γλωσσοπίεστρο ή ξυλάκι από σουβλάκι για να το κρατάει το παιδί.

Μάσκα γατούλα από χάρτινο πιάτο

Υλικά:
Χάρτινο πιάτο
Γκρι τέμπερα
Ροζ τέμπερα
Χαρτόνι γκρι και ροζ
Μαύρο μαρκαδόρο
Κόλλα
Κοπίδι
Ψαλίδι
Καλαμάκι ή καλαμάκι από σουβλάκι ή γλωσσοπίεστρο
Σελοτέιπ

Τρόπος κατασκευής:
Κόβουμε στην μέση το χάρτινο πιάτο φτιάχνουμε τα μάτια και τα κόβουμε βάφουμε γκρι το πιάτο κάνουμε με μαύρο μαρκαδόρο την μύτη και τα μουστάκια με ροζ τέμπερα τα μάγουλα και για τα αυτιά χρειαζόμαστε 2 τρίγωνο από γκρι χαρτόνι και 2 ροζ τρίγωνα μικρότερο και τα κολλάμε. Τέλος για χερούλι κολλάμε με σελοτέιπ ένα καλαμάκι από σουβλάκι ή καλαμάκι ή γλωσσσοπίεστρο

Μάσκα πάντα με χάρτινο πιάτο

Υλικά:
Χάρτινο πιάτο
Μαρκαδόρο μαύρο
Χαρτόνι μαύρο
Καλαμάκι από σουβλάκι ή  καλαμάκι ή γλωσσοπίεστρο
Σελοτέιπ
Κοπιδι
Ψαλιδι
Κόλλα

Τρόπος κατασκευής:
Κόβουμε το χάρτινο πιάτο στην μέση φτιάχνουμε τα μάτια και τα κόβουμε ύστερα τα βάφουμε τα μάτια και την μύτη με μαρκαδόρο μαύρο και φτιάχνουμε και κολλάμε τα αυτιά με μαύρο χαρτόνι στο τέλος με σελοτέιπ κολλάμε το χερούλι της μάσκας αυτό θα είναι η καλαμάκι από σουβλάκι ή καλαμάκι ή γλωσσιπίεστρο, ό,τι προτιμάτε.

Πηγή: Μικροί Καλλιτέχνες