Πάφος: Αερογέφυρα σωτηρίας για 4χρονο που κινδύνευσε να πνιγεί σε πισίνα

Με ελικόπτερο της αστυνομίας μεταφέρθηκε το βράδυ της Τρίτης από το Νοσοκομείο Πάφου στο Μακάριο Νοσοκομείο το τετράχρονο αγοράκι από την Ρωσία που κινδύνευσε να πνιγεί όταν έπεσε σε πισίνα έπαυλης στο χωριό Περιστερώνα όπου παραθερίζουν οι γονείς του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την Αστυνομία το αγοράκι διέλαθε της προσοχής των γονιών του που ήταν εκτός της πισίνας εκείνη την στιγμή και έπεσε στο νερό αναφέρει το Cyprustimes.com. Ανασύρθηκε από το νερό όπου του παρασχέθηκαν επί τόπου οι Πρώτες Βοήθειες. Μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πάφου.

Όχημα της αστυνομίας βρισκόταν συνεχώς μπροστά από το ασθενοφόρο προκειμένου να το διευκολύνει να φτάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο νοσοκομείο Πάφου. Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Πάφου κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να σώσουν το αγοράκι ενώ οι γονείς του παρακολουθούσαν με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους κάθε ενέργεια των διασωστών και των γιατρών.

Υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και στην συνέχεια στήθηκε «αερογέφυρα» για την έγκαιρη μεταφορά του στο Μακάριο νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του περιγράφεται από τους θεράποντες ιατρούς ως πολύ σοβαρή.