«Οι γιατροί μας είπαν από θαύμα ζει»: Συγκλονίζει ο άντρας της 29χρονης λεχώνας που νοσηλεύεται στο Ισραήλ

Η ιστορία της κάνει τον γύρο του κόσμου και γεμίζει αισιοδοξία όσους παλεύουν για την υγεία τους.

Μια 29χρονη γυναίκα από τις Βρυσούλες, γέννησε και έπειτα από λίγο παρουσίασε προβλήματα στην καρδιά της, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο και από εκεί να διαγνωστεί η κρισιμότητα της κατάστασής της.

Δυστυχώς, στην Κύπρο τα μέσα δεν επαρκούσαν για να τη σώσουν και έτσι οι γιατροί ζήτησαν βοήθεια από την Ελλάδα και το Ισραήλ. Θετική απάντηση, ευτυχώς, ήρθε μέσα σε λίγες ώρες από το Ισραήλ και η νεαρή μητέρα υποβληθεί σε μια σωτήρια, για την υγεία της, επέμβαση.

Ο σύζυγός της, κος. Χαράλαμπος Αδάμου, μίλησε για την περιπέτεια που ζει τις τελευταίες ημέρες:

Πώς ξεκίνησαν όλα

«2 του μηνός. Ξημερώματα, η ώρα 2μιση περίπου, ξύπνησε, ετάισε το μωρό. Μετά που τέλειωσε και ήταν έτοιμη να ξαπλώσει ένιωσε πόνο στο στήθος, κατάλαβε ότι ήταν η καρδία της. Εμένα εφάνηκε μου παράξενο, λαλώ “αποκλείεται τώρα”, λόγω της ηλικίας της και δεν είχε ιστορικό, ούτε τίποτε. Προσπάθησα να την καθησυχάσω και επέμενε να πάμε νοσοκομείο».

Από εκείνη την ημέρα όλα άλλαξαν

«Επήμε στο Γενικό Αμμοχώστου. Μπήκε μέσα απευθείας, εφκήκαν, είπαν μου ότι έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο Γενικό της Λευκωσίας. Επήαμε στο Γενικό, εβάλαν την για καθετηριασμό. Μετά έφκηκε ο γιατρός ανακοίνωσε μας τα δυσάρεστα, ότι έπρεπε να γίνει η επέμβαση για bypass και ήμασταν σε αναμονή από το πρωί μέχρι το απόγευμα που εφκήκαν οι γιατροί να μας πουν τις εξελίξεις».

Η ανάγκη για βοήθεια – Το άγχος των γιατρών

«Εφκήκε από το χειρουργείο, ήμασταν ούλλοι αγχωμένοι και εμείς και οι γιατροί που έκαναν την επέμβαση γιατί ήταν πολλά δύσκολη. Μπήκε στην εντατική. Την επόμενη το πρωί είχαν μας πάρει από την εντατική ότι επιδεινώθηκε. Είχαν επικοινωνήσει με Ισραήλ και Ελλάδα οι γιατροί από το βράδυ. Είχαν πει οι γιατροί αν αξίζει τον κόπο να γίνει κάτι θα έκαναν την κίνηση και για καλή μας τύχη μέσα σε μια ώρα ήρθε απάντηση ότι ερχόταν αεροπλάνο από Ισραήλ για να την παραλάβει και έδωσε μας θάρρος τούτο»

Η σωτήρια επέμβαση

«Εχτές (σ.σ Δευτέρα, 7/10) έγινε η επέμβαση. Έβαλαν της μια αντλία για να κάμνει τη λειτουργία της καρδίας βασικά και νομίζω ότι πάει καλύτερα. Εν κρίσιμα ακόμα, εν έφκηκε εκτός κινδύνου για να πούμε ότι εξεπέρασε το. Θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις να δούμε πως θα αντιδράσει η Κατερίνα διότι ήταν δύσκολη η επέμβαση και ήταν και σε τέτοια κατάσταση ο οργανισμός της που, οι πιθανότητες ήταν 50-50».

Η αισιοδοξία των γιατρών – Το μεγάλο ευχαριστώ

«Οι γιατροί εφανήκαν μας αισιόδοξοι απλά και τούτοι είπαν μας ότι εν που θαύμα που έζησε, εν ξαναείδαν έτσι περίπτωση, ήταν τόσο πολλά η κατάσταση της που κανονικά εν έπρεπε να ζει. Οι γιατροί της Κύπρου έδωσαν τη ψυχή τους στο χειρουργείο, εν είχα την ευκαιρία να τους ευχαριστήσω, όταν επιστρέψω Κύπρο θα πάω να τους ευχαριστήσω προσωπικά γιατί είναι από εκεί που ξεκίνησε η σωτηρία της».

με πληροφορίες από το alphanewslive.