Οι ειδικοί προειδοποιούν τους γονείς για τον σοβαρό κίνδυνο που ενέχουν οι τσουλήθρες-σωλήνες

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους γονείς για τον σοβαρό κίνδυνο που ενέχουν οι τσουλήθρες-σωλήνες

Οι ειδικοί στέλνουν μια σοβαρή προειδοποίηση στους γονείς σχετικά με τις τσουλήθρες-σωλήνες στις παιδικές χαρές και πώς μπορούν να αποτελέσουν πιθανό κίνδυνο για τα παιδιά τους.

Τώρα που καιρός έχει ζεστάνει, η επίσκεψη στην παιδική χαρά αποτελεί σχεδόν καθημερινή υπόθεση. Μια παιδική χαρά είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να εξερευνήσει ένα παιδί, να ασκηθεί και να κάψει λίγη ενέργεια… Δεδομένου ότι οι παιδικές χαρές είναι φτιαγμένες για παιδιά, οι γονείς μπορεί να πιστεύουν ότι είναι ασφαλείς. Ότι ο εξοπλισμός τους έχει περάσει από έλεγχο. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις έχουμε δει ατυχήματα να συμβαίνουν σε παιδικές χαρές, πολλά εκ των οποίων μπορεί να είναι και σοβαρά.

Τι διαπίστωσαν οι επιστήμονες

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Medical Xpress οι ειδικοί στέλνουν μια υπενθύμιση στους γονείς ότι οι δημοφιλείς τσουλήθρες γιγαντιαίων σωλήνων μπορεί να είναι επικίνδυνες και να οδηγήσουν σε… σπασμένα πόδια τα μικρά παιδιά.

Ειδικοί επιστήμονες στην Αυστραλία εξέτασαν την αύξηση εγκαταστάσεων τέτοιων τσουληθρών σε παιδικές χαρές της χώρας και την παράλληλη αύξηση σε τραυματισμούς παιδιών. Βρήκαν, λοιπόν, ότι αυτά τα δύο συσχετίζονται.

Ένα από τα πιο σοβαρά ατυχήματα έχει να κάνει με μια 4χρονη που κατέβαινε μια τέτοια τσουλήθρα μαζί με τον μπαμπά της και κατέληξε με σπασμένα και τα δύο της πόδια. Όταν η μαμά της μοιράστηκε το νέο αυτό στα social media, αμέτρητοι γονείς απάντησαν, ότι έχουν αντιμετωπίσει αντίστοιχες καταστάσεις.

Δείτε την εν λόγω ανάρτηση:

Ο λόγος που οι τσουλήθρες αυτές είναι τόσο επικίνδυνες έχει να κάνει με το γεγονός, ότι επιτρέπουν στο παιδί να τσουλά πολύ πιο γρήγορα από την συνηθισμένη τσουλήθρα. Αν το παιδί είναι χαμηλού βάρους ή φορά ρούχα που γλιστράνε, αυτό μπορεί να το κάνει να κατέβει ακόμα πιο γρήγορα. Αν, όμως, εκείνη τη στιγμή το παιδί “στρίψει” μέσα στον σωλήνα είναι πιθανό το σώμα του να βρεθεί σε τέτοια θέση που κάποιο μέλος του να πάρει στραβή θέση, ακόμα και να σπάσει.

Επιπλέον, αν το παιδί κατέβει με υπερβολική ταχύτητα μπορεί ακόμα και να “εκτοξευθεί” στο τέλος της τσουλήθρας, με τέτοια ταχύτητα που να χτυπήσει.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, οι γονείς να γνωρίζουν αυτούς τους κινδύνους πριν αφήσουν ένα μικρό παιδάκι να παίξει σε αυτή την τσουλήθρα.

Πηγή: moms.com

Διαβάστε ακόμα:

Γιώργος Παπαδόπουλος – Γαλάτεια Βασιλειάδη: Μαγικές διακοπές με τον γιο τους στη Disneyland (εικόνες+vid)

Υπόθεση 33χρονης Φιλιώς: Στα χέρια των δικηγόρων οι ιατρικές εκθέσεις – Διαβουλεύσεις με Moderna

Ξενοδοχείο με θεματικά δωμάτια «Toy Story» και «Finding Nemo» αποκτά η Disneyland στην Καλιφόρνια