«Ο γιος μου απάντησε με βία στο bullying. Του εξήγησα γιατί είναι λάθος, αλλά είμαι και περήφανη»

Ο 6χρονος γιος της έπεσε θύμα bullying στο σχολείο και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να περάσει στην αντεπίθεση.

Η μαμά blogger Laura Mazza έγραψε ένα κείμενο για το περιστατικό στο σχολείο, όπου ο γιος της έριξε μπουνιά στο παιδί που του άσκησε εκφοβισμό, λέγοντας ότι ήταν κάτι που δεν αρμόζει στο χαρακτήρα του παιδιού της, καθώς είναι γλυκό από τη φύση του.

Όπως γράφει η μαμά, όταν ο γιος της δέχθηκε bullying θεώρησε πως ο δάσκαλός του δεν θα έκανε τίποτα για αυτό κι έτσι αποφάσισε να το σταματήσει μόνος του.

«Ο γιος μου έδωσε μπουνιά σε ένα άλλο παιδί σήμερα. Μού είπε ότι έπρεπε να κάνει βάρδια επιμελητή. Συνέχιζα να τον ρωτάω για το τι ακριβώς είχε συμβεί και γιατί το έκανε και απάντησε ότι δεν ήθελε να μου πει και ότι δεν θα τον πίστευα. Μου είπε, επίσης, ότι δάσκαλός του δεν θα είχε κάνει τίποτα για αυτό. Συνεπώς, του είπα πως αν μου πει την αλήθεια, δεν θα τον μαλώσω. Έτσι, μου αποκάλυψε πως ένα άλλο παιδί τον κορόιδευε και όταν του είπε να σταματήσει τον έσπρωξε και έφυγε. Τότε τον ρώτησα: Κι εσύ τι έκανες;

Μου απάντησε πως τον κυνήγησε και του έριξε μπουνιά στο πρόσωπο, έτσι για να μάθει να μην το ξανακάνει. “Ήξερα ότι ο δάσκαλος δεν θα έκανε τίποτα για να τον σταματήσει”, είπε.

Δεν του είπα κάτι, απλά τον ευχαρίστησα που ήταν ειλικρινής και του εξήγησα διάφορους άλλους τρόπους να λύνει τις διαφορές του, χωρίς να χρησιμοποιεί βία. Αν είμαι περήφανη για αυτόν; Θα πω, ναι λίγο. Ξέρω ότι η βία δεν είναι απάντηση, όμως ξέρω ότι πρέπει να υψώνεις το ανάστημά σου απέναντι στους εκφοβιστές. Είμαι ευγνώμων που το έκανε. Λυπάμαι που δεν ήμουν εκεί να τον προστατέψω, όμως χαίρομαι που υπερασπίστηκε τον εαυτό του, καθώς ως ενήλικας θα αντιμετωπίσει πιο δύσκολες καταστάσεις.

Θέλω τα παιδιά μου να ξέρουν, ότι ο κακός δεν νικά», έγραψε η μητέρα.

Εκατοντάδες γονείς στο διαδίκτυο επαίνεσαν την πράξη του πιτσιρικά, λέγοντας ότι έκανε το σωστό. «Μπράβο του, το χειρίστηκε μία χαρά κι εσύ το ίδιο. Μερικά παιδιά ξεπερνούν τα όρια και ποτέ δεν βλέπουν τις επιπτώσεις των πράξεών τους», έγραψε ένας γονέας.

«Ειλικρινά κι εγώ θα ήμουν χαρούμενη αν ο γιος μου ήταν στη θέση του. Δυστυχώς, κάποιοι δάσκαλοι δεν βοηθούν πάντα τα σωστά παιδιά», έγραψε ένας άλλος.