Νοσηλεύονται 2 κοριτσάκια με νόσο Kawasaki και κοκκύτη

Δύο νέες νοσηλείες έχουν αναφερθεί τις τελευταίες μέρες στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Πρόκειται για δύο κοριτσάκια, το ένα με σύνδρομο Kawasaki και ένα βρέφος με κοκκύτη, σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times.

Το 2χρονο κοριτσάκι που εισήχθη στο Μακάρειο Νοσοκομείο μετά από νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό, είναι το τέταρτο παιδί που νοσηλεύεται με τη νόσο.

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Δρ. Αβραάμ Ηλία, Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, αναφέρει ότι «το κοριτσάκι με άτυπο Kawasaki είναι η 3η ημέρα που νοσηλεύεται στο Μακάρειο και του χορηγήθηκε θεραπεία στην οποία ανταποκρίθηκε. Συνολικά είχαμε τέσσερα παιδάκια με τη νόσο Kawasaki, στις τρεις περιπτώσεις ήταν άτυπο αλλά δεν υπάρχει διαφορά, εμείς προσπαθούμε να δρούμε γρήγορα με τις θεραπείες στα παιδάκια».

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, ο κορωνοϊός είναι που προκαλεί το σύνδρομο σαν νόσο Kawasaki σε παιδιά.

Ο ΠΟΥ προ ημερών εξέδωσε οδηγίες προς τους παιδιάτρους, επιβεβαιώνοντας ότι τα αρχικά στοιχεία δείχνουν πιθανή συσχέτιση του συνδρόμου που φαίνεται να μοιάζει με τη νόσο Kawasaki με τον COVID-19. Υπήρξε και επίσημη τοποθέτηση του ΠΟΥ που επιβεβαίωσε ότι στα παιδιά, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, η πορεία της νόσου είναι πολύ ήπια.