Νέα μέτρα στη σκιά της Όμικρον: Τι αλλάζει στα τραπέζια της Πρωτοχρονιάς για εμβολιασμένους και μη

Νέα μέτρα στη σκιά της Όμικρον: Τι αλλάζει στα τραπέζια της Πρωτοχρονιάς για εμβολιασμένους και μη

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο.

Τα 2441 νέα επιβεβαιωμένα ανάγκασαν τον αρχικά τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει σε έκτακτη σύσκεψη με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας σήμερα στις 16:00 το απόγευμα, ενώ στις 18:00 θα ακολουθήσει έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε μια προσπάθεια να αποφύγει το δραστικό μέτρο της αναστολής λειτουργίας των νυκτερινών κέντρων, και άλλων χώρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας, όπου καταγράφεται αυξημένη μετάδοση του ιού, το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στην εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων ελέγχου με rapid test ακόμη και για άτομα που έχουν πλήρες εμβολιαστικό σχήμα και έχουν λάβει και την ενισχυτική δόση του εμβολίου.

Σκέψεις για rapid 24ωρου

Η προϋπόθεση αυτή αναμένεται να ισχύει για την είσοδο σε χώρους ψυχαγωγίας και κοινωνικών εκδηλώσεων, αλλά παραμένει άγνωστο κατά πόσον θα απαιτείται και για τους χώρους εστίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το ThemaOnline, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης υπάρχει σκέψη όπως το rapid test που θα απαιτείται ως «διαβατήριο» εισόδου στους εν λόγω χώρους, είναι πολύ πρόσφατο και όχι πέραν των 24 ωρών, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διασποράς του ιού από ασυμπτωματικούς φορείς.

Την ίδια ώρα παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης των ατόμων στα πρωτοχρονιάτικα τραπέζια με σκοπό να εμποδίσουν την διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Μεγάλη έκπληξη στην εκπομπή της Ελπίδας Ιακωβίδου: Ποιος θα αποκτήσει κοριτσάκι;

Το Μικρό Κοτοπουλάκι: Το υπέροχο βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη που φροντίζει για τα πρόωρα μωράκια της Κύπρου!

«Μικρή Μαμά»: Η τρυφερή σχέση μαμάς – παιδιού μέσα από ένα μαγικό ταξίδι στον χωροχρόνο