Μωράκι γεννήθηκε με 2 κεφάλια και 3 χέρια – Οι εικόνες σοκάρουν

Σοκάρουν οι εικόνες ενός μωρού που γεννήθηκε στην Ινδία και φέρει 2 κεφάλια και 3 χέρια.

Η Babita Ahiwar, 21 ετών και ο 25 χρόνων σύζυγός της, Jaswant Singh Ahirwar, έμαθαν ότι τα δίδυμα μωράκια τους είχαν γίνει… ένα, στη διάρκεια της 35ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης.

Ο πατέρας του μωρού αποκάλυψε τα όσα έγιναν όταν το μωρό γεννήθηκε: «Η γυναίκα μου λιποθύμησε όταν είδε το μωρό. Είμαστε σοκαρισμένοι. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι το μωρό μας έχει δύο κεφάλια».

«Μας είχαν πει ότι θα αποκτήσουμε δίδυμα και είχαμε χαρεί πολύ. Τελικά έχουμε ένα μωρό με δύο κεφάλια», λέει συγκλονισμένο ο Jaswant Singh.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο δεν είχαν βιώσει ποτέ μια γέννηση σαν αυτή στην καριέρα τους και βρίσκονται σε συνομιλίες με άλλους ιατρούς στην Ινδία για το τι πρέπει να κάνουν στη συνέχεια.

Το μωρό μάλιστα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με καλύτερες υποδομές για την πιο σωστή νοσηλεία του.

Με μια πρώτη εξέταση, πάντως, είπαν ότι πρόκειται για το φαινόμενο tribrachius parapagus, (ή dicephalus parapagus ), μια κατάσταση στην οποία τα δύο μωράκια μέσα στην κοιλιά της μητέρας τους ενώνονται σε ένα σώμα.

Αυτή τη στιγμή το μωρό έχει δύο κεφάλια, 3 χέρια – εκ των οποίων το ένα έχει 2 παλάμες – μία καρδιά και κοινά τα περισσότερα εσωτερικά όργανα. Οι γιατροί θεωρούν το ενδεχόμενο διαχωρισμού του σχεδόν αδύνατο, ενώ οι πιθανότητες επιβίωσης είναι ελάχιστες.

Η μητέρα από την πλευρά της πιστεύει ότι το μωρό αυτό είναι μια τιμωρία από τον Θεό, ενώ ο πατέρας του δηλώνει ότι αυτό είναι το μωρό του και θα το μεγαλώσει όπως ακριβώς είναι…

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό American Journal of Medical Genetics, η περίπτωση των συζευγμένων διδύμων είναι μια στις 100.000. Από αυτό, περίπου το 11% είναι δίδυμα dicephalus parapagus, σύμφωνα με ιστορική ανασκόπηση στο Journal of Pediatric Surgery.

Δείτε video με το μωράκι