Μωρά και κολύμπι: «Τίποτα πιο ασφαλές και απολαυστικό από τα χέρια του γονέα» λέει η εκπαιδεύτρια

Μωρά και κολύμπι: “Τίποτα πιο ασφαλές από τα χέρια του γονέα” λέει η εκπαιδεύτρια

Δεν υπάρχει καλύτερη άσκηση και πιο διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά και τα μωρά μας το καλοκαίρι από το κολύμπι στη θάλασσα ή την πισίνα. Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί και έναν εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο, τον οποίον οι γονείς αναζητούν κάθε χρόνο τρόπους για να αποφύγουν, με τα κατάλληλα σωσίβια ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

H εκπαιδεύτρια baby-swimming Κική Κατσικάρη, ωστόσο, έχει μία άλλη πρόταση να κάνει, η οποία κατά τη γνώμη της είναι και η πιο ασφαλής. Δείτε την ανάρτησή της εδώ:

«Λαμβάνω καθημερινά πολλά μηνύματα και τηλεφωνήματα από γονείς που αναρωτιούνται ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ να πάρουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Η απάντηση είναι ΤΙΠΟΤΑ.

Με βάση την Παιδοκεντρική Προσέγγιση στο νερό δεν υπάρχει KANENA πλεονέκτημα στη χρήση μέσων επίπλευσης (σωσίβια, μπρατσάκια, μακαρόνια κτλ) για τα βρέφη και τα μικρά νήπια σε σχέση με την αγκαλιά και τις λαβές του γονέα.

Όλα αυτά τα μέσα στις μικρές ηλικίες τα χρησιμοποιούμε ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΗΛΙΚΑ:
όταν ο γονέας θα θελήσει να χαλαρώσει μέσα στο νερό (είναι και αυτό πολύ φυσιολογικό), όταν ο γονέας νοιώθει μεγάλο άγχος και ανασφάλεια σε σχέση με το παιδί και το νερό. ΤΟΤΕ μπορούμε να βάλουμε το παιδάκι μας σε κάποιο μέσο επίπλευσης.

Κατά τα άλλα εάν μιλάμε:
-για ομαλή ένταξη του παιδιού στο νερό,
-για κολύμβηση,
-για σύνδεση,
-για επαφή,
-για αυτοπεποίθηση

Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ είναι το πιο υπέροχο μέσο για να τα πετύχεις!

Πολλές πολλές αγκαλιές, χαμόγελα και τρυφερές στιγμές μέσα στο νερό και έχεις κάνει την καλύτερη δυνατή αρχή!».

Διαβάστε ακόμα:

Θερμική εξάντληση: Τι είναι και πώς μπορεί να επηρεάσει το παιδί το καλοκαίρι;

Καύσωνας και τρόφιμα: Τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις τις δηλητηριάσεις