«Μην περιμένετε. Κάντε αυτό το κάτι!»: Το γράμμα των κουρασμένων μαμάδων προς όλους τους μπαμπάδες

Πόσες φορές, μαμάδες, έχετε ζητήσει βοήθεια από τους μπαμπάδες των παιδιών σας; Πόσες φορές περιμένετε να επέμβουν όταν τα παιδιά τσακώνονται, φωνάζουν, αντιδρούν; Πόσες φορές εύχεστε να μπορούσαν να καταλάβουν ότι τους χρειάζεστε χωρίς να τους το ζητήσετε;

Το παρακάτω γράμμα απευθύνεται στους μπαμπάδες και τους υπενθυμίζει ότι δεν είναι απαραίτητο οι μαμάδες να ζητήσουν τη βοήθειά τους για να την προσφέρουν.

Μπαμπάδες, την επόμενη φορά, μη διστάσετε να πάρετε πρωτοβουλία στην οικογένεια. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα…

«Αγαπητοί μπαμπάδες,

μην περιμένετε. Μην περιμένετε μέχρι να σας πει τι να κάνετε. Μην περιμένετε μέχρι ο νεροχύτης να γεμίσει πιάτα. Μην περιμένετε μέχρι τα παιδιά να φωνάζουν τόσο ώστε να ενοχλήσουν και εσάς.

Μην περιμένετε μέχρι να την δείτε να εξαντλείται. Μην περιμένετε μέχρι να την ακούσετε να φωνάζει ή να καθαρίζει μονολογώντας από τα νεύρα της. Μην περιμένετε μέχρι να περάσει η ώρα του ύπνου και τα παιδιά δεν έχουν κοιμηθεί. Μην περιμένετε μέχρι να ουρλιάζει σαν τρελή.

Σας χρειάζεται ΤΩΡΑ. Σας χρειάζεται από την πρώτη στιγμή που ξύπνησε μέχρι τη στιγμή που θα ξαπλώσει για να κοιμηθεί. Σας χρειάζεται να αναλάβετε δράση από τη στιγμή που γυρίσατε στο σπίτι. Σας χρειάζεται πολύ περισσότερο όταν λέει: «Είμαι εντάξει, το έχω».

Είναι κουρασμένη. Είναι εξαντλημένη. Είναι ψυχολογικά φορτισμένη. Οδηγεί μόνη της το πλοίο, ενώ εσείς περιμένετε να σας πει τι θα κάνετε. Ελπίζει ότι μια μέρα δεν θα περιμένετε άλλο τις οδηγίες της και θα κάνετε ό,τι χρειάζεται να γίνει.

Τα παιδιά πρέπει να φάνε. Να κάνουν μπάνιο. Να πάνε για ύπνο. Τα παιδιά κάνουν φασαρία και αταξίες. Θέλουν βοήθεια με τις εργασίες, θέλουν παρέα στο παιχνίδι, έχουν δραστηριότητες και τόσα άλλα ακόμα.

Κάντε αυτό το «κάτι».

Μην περιμένετε! Τη στιγμή που θα σας ζητήσει βοήθεια, είναι ήδη αργά. Έχει ήδη ξεπεράσει τα όριά της, έχει ήδη βυθιστεί στην βαθιά θάλασσα της μητρότητας, ζητώντας απεγνωσμένα μια ανάσα αέρα…

Γι’ αυτό μην περιμένετε…

Υπογραφή:

Όλες οι κουρασμένες μαμάδες του κόσμου»

πηγή: Facebook