Μία συγκινητική κίνηση για τα προωράκια της ΜΕΝΝ που δεν τα καταφέρνουν…

Για τα προωράκια της ΜΕΝΝ που δεν τα καταφέρνουν...

Στην Κύπρο κάθε χρόνο γεννιούνται 9,000 – 10,000 μωρά. Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης με τα περισσότερα πρόωρα νεογνά με ποσοστό 11,1% και ακολουθεί η Ελλάδα.

Στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες ο μέσος όρος προωρότητας είναι 8,7%.

Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα δημιουργήθηκε με στόχο να στηρίξει και να ενισχύσει τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Πρόωρων του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία, καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που αφορούν στην προωρότητα.

Τα πρόωρα μωρά, τα μικρά αυτά θαύματα της ζωής γεννιούνται μαχητές και μας εμπλουτίζουν με δύναμη.

«Βαφτίστηκαν» Μωρά Θαύματα γιατί η επιβίωση τους είναι ένα Θαύμα! Παρότι ήρθαν στον κόσμο πολύ νωρίς, πολύ μικρά ή άρρωστα ”too soon, too small or too sick” διαθέτουν πείσμα και θέληση για ζωή. Μεγαλώνοντας δεν θα θυμούνται αυτές τις δύσκολες μέρες και εβδομάδες, θα ακούνε όμως απ΄όλους γύρω τους ότι είναι Μωρά Θαύματα που πάλεψαν και πέτυχαν.

Για αυτα που δεν τα καταφεραν

Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνα που δεν τα καταφέρνουν. Έτσι ο Σύνδεσμος για αυτά τα πρωράκια μερίμνησε να υπάρχουν ειδικές διευθετήσεις για την παράδοση τους στην οικογένεια.

Τα ιδιαίτερα αυτά κουτιά  που φιλοτέχνησε η εικαστικός και φίλη του Συνδέσμου Χριστίνα Χριστοφή, αποτυπώνουν ένα μικρό αγγελάκι, για το πρόωρο μωράκι που δεν τα κατάφερε.