«Μια φορά κι έναν καιρό»: Οι ΚΟΥΚΛΟιστορίες επιστρέφουν με μια μοναδική παράσταση

Η ομάδα ΚΟΥΚΛΟιστορίες παρουσιάζει την κουκλοθεατρική παράσταση «Μια φορά κι έναν καιρό», η οποία είναι βασισμένη στο παραμύθι της Μάγια Μπάριτς «Το τραγούδι του ποταμού». Σε διασκευή και σκηνοθεσία Λουκίας Αντωνίου.

Μια όμορφη παράσταση που οι εναλλαγές των εποχών στη φύση δημιουργούν το πλαίσιο για μια όμορφη και μεταφορική ιστορία που μιλάει για τη λαχτάρα, τη συνάντηση, τον αποχωρισμό, την αγάπη και την υπερνίκηση της φιλίας του Ιγνάτιου του ποντικού και της Αμαλίας της ποντικίνας.

Η παράσταση είναι με την τεχνική του επιτραπέζιου κουκλοθεάτρου, με χειροποίητες κούκλες φτιαγμένες από την ομάδα μας. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδία ηλικίας από 2 μέχρι 102 ετών.

Λίγα λόγια για το έργο

Μια φορά κι έναν καιρό πέρα μακριά από εδώ σε ένα μέρος όπου το ποτάμι κυλάει για λίγο πλατύ κι ορμητικό ως τη στιγμή που στενεύει και γίνεται ένας αφρισμένος καταρράχτης. Σ’ αυτό το σημείο, στη μια όχθη του ποταμού στέκει ένας βράχος, εκεί βρίσκεται η φωλιά της Αμαλίας της ποντικίνας. Στην άλλη όχθη στο πράσινο λιβάδι στέκει ένα δέντρο όπου έχει κάνει τη φωλιά του ο Ιγνάτιος ο ποντικός. Η Αμαλία ονειρεύεται την απέναντι όχθη με το πράσινο λιβάδι και ο Ιγνάτιος θέλει τόσο πολύ να σκαρφαλώσει στο ψηλό βράχο. Όμως ανάμεσα τους κυλάει ο ποταμός…

Συντελεστές της παράστασης:

  • Διασκευή Κειμένου: Λουκία Αντωνίου
  • Παίζουν- εμψυχωτές κούκλας: Λουκία Αντωνίου, Άντρια Χατζηστεφάνου, Κατερίνα Ανδρέου
  • Μουσική: Δημήτρης Σπύρου
  • Κούκλες, Σκηνικά: Λουκία Αντωνίου
  • Σκηνοθεσία: Λουκία Αντωνίου
  • Σχεδιασμός αφίσας: Λάουρα Κλεάνθους
  • Φωτογραφία: Γιώργος Γεωργίου

Παραστάσεις

ΛΕΜΕΣΟΣ
25-26 Ιανουαρίου
Ώρα 11:00 &16:00
Παλιό Ξυδάδικο

ΛΑΡΝΑΚΑ
9 Φεβρουαρίου
Ώρα 11:00
Αποθήκη 79

ΛΕΥΚΩΣΙΑ
15 Φεβρουαρίου
Ώρα 16:00
16 Φεβρουαρίου
Ώρα 11:00 & 16:00
ARTos foundation

Είσοδος: €8 στο ταμείο, €6 προπώληση
Πληροφορίες & κρατήσεις: 99554078