Με γεννητούρια άνοιξε το Πάρκο Ζώων και Πουλιών στην Πέγεια

Σε λειτουργία τέθηκε από την περασμένη Δευτέρα το Πάρκο ζώων και πουλιών της Πέγειας με γεννητούρια και νέους φιλοξενούμενους μετά και από το μεγάλο πλήγμα που δέχτηκε λόγω της πανδημίας μας και της αναστολής λειτουργίας του για έξι και πλέον μήνες.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου Ιούλιος Χριστοφόρου ανέφερε πως το Πάρκο Πουλιών και Ζώων της Πέγειας λειτούργησε από την περασμένη Δευτέρα ενώ αυτό, όπως είπε, έχει εμπλουτισθεί με αγριόσκυλα της Αφρικής ένα αρσενικό και δύο θηλυκά ενός έτους που ήρθαν από την Αφρική και είναι ευτυχισμένα στο νέο τους χώρο, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται η άφιξη ρινόκερων, καμηλοπαρδάλεων, αντιλόπες , γαζέλες και ελάφια αλλά και ασιατικές αρκούδες.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφούρου οι ασιάτικες αρκούδες θα καταφθάσουν από την Ινδονησία, μετά την έκδοση των πιστοποιητικών τους, όπως είπε.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως για πρώτη φορά φέτος το ζευγάρι των λευκών λιονταριών κατάφεραν να μεγαλώσουν χωρίς την βοήθεια του προσωπικού του πάρκου δυο νέα λιονταράκια, ενός αρσενικού του Άζλα και ενός θηλυκού της Λούνα , οκτώ μηνών που σήμερα που χαίρουν άκρας υγείας . Το ίδιο συνέβη και με το ζευγάρι των Τίγρεων που επίσης μεγαλώνουν με επιτυχία δυο μικρά, όπως είπε

Ο κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου της Πέγειας σημείωσε ακόμη πως το προηγούμενο διάστημα γεννήθηκαν στον κήπο και αλλά ζώα, όπως παπαγάλοι πίθηκοι, καμήλες και πολλά είδη πουλιών, κυρίως παπαγάλοι.

Ο κ. Χριστοφόρου στάθηκε ιδιαίτερα στην εκκόλαψη αυγών δυο πολύ σπάνιων ειδών παπαγάλων της Αυστραλίας που αναπαράγεται για πρώτη φορά με επιτυχία εκτός Αυστραλίας.

Επί τούτου συνέχισε, αισθάνονται πάρα πολύ περήφανοι . Επεσήμανε τέλος πως ο Ζωολογικός κήπος είναι σε λειτουργία από τις 09:00 μέχρι τις 18:00 το απόγευμα και παρουσιάζει και παραστάσεις με παπαγάλους.