Μαθητές έγιναν τροχονόμοι για καλό σκοπό στη μνήμη του 16χρονου Νεόφυτου Τσαγγαρά

Η Επιτροπή Αγωγής Υγείας της Τεχνικής Σχολής Πάφου σε συνεργασία με το τμήμα της Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου διοργάνωσε μια ημερίδα Οδικής Ασφάλειας στη μνήμη του μαθητή Νεόφυτου Τσαγγαρά.

Μαθητές της Τεχνικής Σχολής, μετά από διάλεξη που έγινε από τον Υπεύθυνο Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, κύριο Γιώργο Ναθαναήλ, «αστυνόμευαν» την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου μαζί με αστυνομικούς της Τροχαίας, επιδίδοντας «παρατηρήσεις» και ενημερωτικά φυλλάδια σε σχέση με την Οδική Ασφάλεια.

Η προσπάθεια αυτή της Τεχνικής Σχολής Πάφου σε συνεργασία με την Τροχαία Πάφου είχε ένα και μοναδικό σκοπό, να αποκτήσουν οι νέοι οδική συνείδηση και να κατανοήσουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν στους δρόμους, όταν δεν τηρούνται οι κανόνες Οδικής Ασφάλειας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι μαθητές ήταν πιο αυστηροί από τους αστυνομικούς, δίνοντας περισσότερες «κλήσεις – παρατηρήσεις» στους οδηγούς κατά τις τροχαίες παραβάσεις. Όλοι οι οδηγοί, επικροτώντας αυτήν την κίνηση των μαθητών, λάμβαναν «τις κλήσεις» με χαμόγελο, ίσως και με αμηχανία, αφού νεαροί δεκαέξι και δεκαεπτά χρονών τους επέστησαν την προσοχή αναφορικά με τις τροχαίες παραβάσεις.

Υπόσχεση δόθηκε από όλους τους οδηγούς: «Θα είμαστε πιο προσεκτικοί στον δρόμο και θα τηρούμε πιστά όλους τους κανόνες Οδικής Ασφάλειας».

Οι καθηγητές και οι μαθητές της Τεχνικής Σχολής Πάφου εκφράζουν τις πιο θερμές τους ευχαριστίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου για την άψογη συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια αυτής της ημερίδας Οδικής Αγωγής. Ευχαρίστησαν ειδικότερα τον Υπεύθυνο Οδικής Ασφάλειας του τμήματος της Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, κ. Γιώργο Ναθαναήλ, για την κατατοπιστική ομιλία του, την άμεση ανταπόκριση και την πολύτιμη βοήθειά του, ώστε αυτό το πρόγραμμα να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Ο θάνατος του Νεόφυτου Τσαγγαρά

Αφορμή για την ομιλία και την ημερίδα στάθηκε ο θάνατος πριν περίπου 1 χρόνο ενός 16χρονου αγοριού σε τροχαίο δυστύχημα στην Πάφο. Ο λόγος για τον νεαρό Νεόφυτο Τσαγγαρά, ο οποίος έφυγε πολύ γρήγορα από τη ζωή μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του σε ατύχημα με το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοικώσει τότε Αστυνομία, διπλοκάμπινο όχημα το οποίο οδηγούσε 16χρονος με συνεπιβάτη τον ξάδερφο του ηλικίας 13 ετών σε αγροτικό δρόμο της Αχέλειας κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, παρεξέκλινε της πορείας του, πλαγιολίσθησε και κτύπησε βίαια σε κυπαρίσσι .