Μαθητές Δημοτικού έστειλαν το μήνυμα πως οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν

Μαθητές Δημοτικού έστειλαν το μήνυμα πως οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν

Σε πλατεία Ειρήνης και Φιλίας μετονομάστηκε η μικρή πλατεία μπροστά από το 18ο δημοτικό σχολείο Αγίου Αντωνίου, στη Λεμεσό, με την πινακίδα να είναι γραμμένη στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, μετά από πρόταση των ίδιων των μαθητών και μαθητριών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, τα παιδιά απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της ειρήνης και της αγάπης και αφού η συγκεκριμένη πρόταση τους έγινε αποδεκτή από το Δήμαρχο Λεμεσού, διοργάνωσαν την περασμένη Κυριακή, τελετή μετονομασίας της πλατείας.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Δήμου Λεμεσού «Μουσική Πολυχρωμία» ετοίμασαν ένα όμορφο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο απόλαυσαν μεταξύ άλλων και Τουρκοκύπριοι, μέλη του Σωματείου «Πολιτιστικός Όμιλος Λεμεσού», που επισκέπτονταν τη Λεμεσό και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση «μία πινακίδα, με τη νέα ονομασία της πλατείας, γραμμένη στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, βρίσκεται πλέον τοποθετημένη στο σημείο, στέλνοντας μηνύματα ενότητας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ιοί μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αντωνίου διοργανώνουν δράσεις με σκοπό την ανάδειξη της αξίας της πολυπολιτισμικότητας, προστίθεται και σημειώνεται ότι «αυτό είναι κάτι που τα παιδιά γνωρίζουν καλά, καθώς στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν παιδιά από διάφορες χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Με ένα αθώο φιλί έστειλε την κόρη της στο νοσοκομείο: Πανικόβλητη μαμά προειδοποιεί!

Τον Ιούνιο ο διαγωνισμός ρομποτικής ROBOTEX στην Κύπρο

Βρέθηκε από παλαιοντολόγους ο «Δράκος του Θανάτου»: Δείτε τον τεράστιο πτερόσαυρο που έζησε πριν από 86 εκατ. χρόνια