Μαμά κατέγραψε πώς βίωσε την υπερέμεση της κύησης και γίνεται viral – Μία πολύ σοβαρή επιπλοκή της εγκυμοσύνης

Μαμά κατέγραψε πώς βίωσε την υπερέμεση της κύησης και γίνεται viral - Μία πολύ σοβαρή επιπλοκή της εγκυμοσύνης

Η υπερέμεση της κύησης αποτελεί μία από τις πλέον σοβαρότερες επιπλοκές της εγκυμοσύνης, η οποία προκαλεί υπερβολικούς εμετούς. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν σοβαρές ναυτίες, λιποθυμικές τάσεις, ζαλάδες και συνεχείς εμετούς, που μπορεί να οδηγήσουν σε αφυδάτωση.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι τόσο άσχημη για τις εγκύους, που αρκετές φορές έχει χρειαστεί νοσηλεία και θεραπεία με ορούς και αντιεμετικά φάρμακα.

Η Emilt Boazman μοιράστηκε το ταξίδι της με το σύνδρομο αυτό στο TikTok και στο viral βίντεο που ανέβηκε δείχνει το πόσο επηρέασε τη ζωή της αυτή η απροσδόκητη επιπλοκή.

Στο βίντεο, που πλέον μετρά πάνω από 6,1 εκατ. views και πάνω από 270.000 likes, η Boazman φένεται πολλές φορές να κάνει εμετούς, να είναι άρρωστη στο κρεβάτι, γαντζωμένη από τη λεκάνη της τουαλέτας και γενικά σε πολύ άθλια κατάσταση, ενώ δείχνει και το εντελώς ανακατεμένο σπίτι της.

«Όταν είσαι έγκυος στο τρίτο σου παιδί και βιώνεις αυτό το σύνδρομο, δεν μπορείς καν να λειτουργήσεις ως μαμά, νοικοκυρά…», γράφει στο βίντεό της.

Σε ένα άλλο βίντεο με παρόμοιο περιεχόμενο η μητέρα τριών παιδιών και μαία, γράφει για το πόσο ένοχη ένιωσε που δεν μπορούσε να φροντίσει τα υπόλοιπα παιδιά και τον σύζυγό της, ενώ προσπαθούσε να βγάλει τη μέρα χωρίς να νιώθει ότι πεθαίνει.

Τα σχόλια από άλλες μητέρες και χρήστες του TikTok ήταν πολύ υποστηρικτικά προς την μητέρα και την εμπειρία της, ενώ άλλες εξέφρασαν απορίες για το ανακατεμένο σπίτι, ρωτώντας, τι έκανε ο σύζυγός της για να βοηθήσει.

@emilyboazman TIKTOK THINKS THIS IS TOO GRAPHIC.🙄😤 they keep flagging my videos and warning my account.😤 #hyperemesisgravidarum #severemorningsickness #hyperemesisgravidarumpregnancy ♬ original sound – Emily Boazman

«Κάθε βράδυ μάζευε τα πάντα, μαγείρευε για εμάς και κάθε πρωί τα κορίτσια μου έκαναν τον χαμό στο σπίτι παίζοντας», απάντησε η Boazman.

Άλλη μία χρήστης του TikTok, σχολίασε πως ένα τόσο σοβαρό σύμπτωμα, όπως η υπερέμεση της κύησης, μπορεί να χαλάσει εντελώς τη χαρά και τη μαγεία μίας εγκυμοσύνης.

«Η υπερέμεση σχεδόν με κατέστρεψε. Δεν μπορούσα να λειτουργήσω. Ένα τόσο όμορφο πράγμα, όπως η εγκυμοσύνη, το μετέτρεψε σε εφιάλτη», έγραψε μία ομοιοπαθής μητέρα, ενώ μία άλλη σχολίασε πως βίωσε την ίδια εμπειρία, κάτι που την έκανε να μην θέλει να ξανακάνει παιδί.

«Είναι κάτι πραγματικά επικίνδυνο και ο κόσμος δεν μπορεί να το καταλάβει. Σχεδόν πέθανα και δεν θέλω πλέον να αποκτήσω άλλα παιδιά», έγραψε.

Πάντως, η Boazman, παρά το γεγονός, ότι είναι μητέρα ήδη τριών παιδιών και έχει ανέβει όλον αυτόν τον Γολγοθά, είναι ανοιχτοί στο να αποκτήσει κι άλλα, ακόμη κι αν κινδυνεύσει.

Μία διάσημη μαμά, η οποία έχει υποφέρει από το εν λόγω σύνδρομο είναι η Κέιτ Μίντλετον.  Και στις τρεις εγκυμοσύνες της παρέμενε κλινήρης στο παλάτι καθώς η αδιαθεσία και η ζαλάδα σε έντονο βαθμό δεν της επέτρεπαν να εκπληρώσει τα καθήκοντά της.

Διαβάστε επίσης:

Πόσο καπνίζουν οι Κύπριοι μαθητές – Τα ποσοστά σε ηλεκτρονικό τσιγάρο και ναργιλέ

«Αυτή η άγνωστη γυναίκα έγινε ο άγγελός μας… Έπαιξε με το ΑμΕΑ παιδί μου για να μπορέσω να φάω» (vid)

Παγκύπριες Εξετάσεις 2023: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα – Πότε και με ποιο μάθημα ξεκινούν οι υποψήφιοι