Λευκωσία: Θείος κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά των αδελφών του που επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν

Λευκωσία: Θείος κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά των αδελφών του που επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν

Ποινή φυλάκισης 20 χρόνων επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε 40χρονο, ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά τα δύο παιδιά των αδελφών του.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, το πρώτο του θύμα, σε ηλικία εννέα ετών, διέμενε κάποια Σαββατοκύριακα στο εξοχικό σπίτι του παππού του, στο ίδιο υπνοδωμάτιο με τον κατηγορούμενο. Εκεί ο κατηγορούμενος τον κακοποίησε σεξουαλικά.

Από την πλευρά του, το δεύτερό του θύμα «συνήθιζε να διαμένει στο σπίτι της γιαγιάς του στην Λευκωσία, όπου διέμενε και ο 40χρονος, σε ξεχωριστό δωμάτιο, με τον αδελφό του. Από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι το 2009, ο 40χρονος τον κακοποιούσε σεξουαλικά. Μάλιστα, είχε αναφέρει ότι αποκάλυψε την κακοποίηση την οποία είχε υποστεί από τον 40χρονο θείο, σε συμμαθητή και φίλο του.

Τον Αύγουστο του 2018 αποκάλυψε την κακοποίηση, χωρίς λεπτομέρειες, στην μητέρα και αδελφό του. Συνεπεία της κακοποίησής του από τον 40χρονο υπέστη σοβαρή αγχώδη διαταραχή, ενώ σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να θέσει τέρμα στην ζωή του.

Δέκα χρόνια μετά τα παιδιά αποφάσισαν να μιλήσουν για τη φρίκη που έζησαν

Έχοντας πλέον γνώση των όσων ο 40χρονος έπραξε σε βάρος και των δύο τους, αποφάσισαν να προβούν σε καταγγελία στην Αστυνομία τον Ιανουάριο του 2019.

«Αδικήματα σεξουαλικής φύσης, από μόνα τους, προκαλούν απέχθεια και αποτροπιασμό. Στις περιπτώσεις, όμως, στις οποίες παραβιάζονται φυσικοί, ηθικοί και κοινωνικοί κανόνες και όπου θύμα είναι ανήλικο πρόσωπο, τα πιο πάνω συναισθήματα επαυξάνονται στο μέγιστο βαθμό».

Αυτά επεσήμανε το Κακουργιοδικείο, το οποίο κατά την επιβολή ποινής τόνισε τη σοβαρότητα των αδικημάτων, η οποία προκύπτει τόσο από την φύση τους όσο και από την ποινή που προβλέπεται από τον Νόμο. Όπως επίσης προκύπτει από την νομολογία στην οποία αναφέρθηκε το Δικαστήριο, σε υποθέσεις σεξουαλικών αδικημάτων, οι ποινές που επιβάλλονται θα πρέπει να είναι αυστηρές και αποτρεπτικές, ενόψει της ιδιαίτερης σοβαρότητάς τους ως εγκλήματα τα οποία στρέφονται κατά των ηθών αλλά και προσβάλλουν, παράλληλα, και καταρρακώνουν την προσωπικότητα του θύματος.

Σε έξαρση τα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Είναι διαπίστωση του Κακουργιοδικείου ότι δυστυχώς τα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών βρίσκονται, τελευταία, σε έξαρση, παρά  τις αυστηρές ποινές που επιβάλλονται από τα Δικαστήριά μας. Το στοιχείο αυτό επίσης καταδεικνύει την ανάγκη για επιβολή ακόμη πιο αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών.

Το δικαστήριο στην απόφασή του αναφέρει ότι ο 40χρονος, «εκμεταλλευόμενος την απόλυτη αγάπη και εμπιστοσύνη των παραπονούμενων αδελφότεκνών του, προέβη σε εμετικές πράξεις που μόνο απέχθεια και αποτροπιασμό προκαλούν σε κάθε νουνεχή άνθρωπο. Λήφθηκε, επίσης, υπόψη η συγγενική σχέση του κατηγορούμενου με τα δύο θύματα. Καθώς επίσης η μεγάλη διαφορά στην ηλικία μεταξύ κατηγορουμένου και δεύτερου θύματος και ειδικότερα ότι κατά τον επίδικο χρόνο έναρξης των κατ’ αυτού αδικημάτων, το θύμα ήταν 6 ετών και ο κατηγορούμενος 25 ετών».

Με πληροφορίες από το Sigmalive.

Διαβάστε ακόμα:

Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου Χλώρακας Αγίου Νικολάου μας διδάσκουν την αξία του εθελοντισμού!

Το αξέχαστο δώρο του Κιάνου Ριβς για τα 16α γενέθλια της Ντρου Μπάριμορ (video)

Σκέφτεστε για το παιδί σπουδές στην Αγγλία; Δείτε πόσο είναι αυτή τη στιγμή τα δίδακτρα