Λευκωσία: Ειδικά λεωφορεία για μαθητές με κινητικά προβλήματα από τον Σεπτέμβριο

Τέλος φαίνεται ότι θα λάβει -έστω και σε δοκιμαστική βάση- το πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια δεκάδες οικογένειες παιδιών με αναπηρία, καθώς με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς επιστρατεύονται τα ειδικά λεωφορεία που θα παρέχουν όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις σε μαθητές με κινητικές δυσκολίες.

Με πρωτοβουλία των Οργανωμένων Γονέων και ύστερα από πολύμηνη μελέτη, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί δοκιμαστικά στη Λευκωσία και από το σχολικό έτος 2018-2019 θα επεκταθεί σε όλες τις επαρχίες.

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μορφάκης Σολωμονίδης, δήλωσε: «Θα τεθεί σε εφαρμογή πιλοτικά στη Λευκωσία. Σκοπός της πρότασης είναι να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία της Κύπρου, τόσο στην Προδημοτική, Δημοτική αλλά και Μέση Εκπαίδευση».

Η προσπάθεια για την πιο ορθολογική διαχείριση του θέματος διακίνησης των μαθητών με κινητικές αναπηρίες αποσκοπεί στην εξάλειψη των διακρίσεων. Οι μαθητές με κινητικά προβλήματα ανέρχονται στους 170 ανά το παγκύπριο, ενώ η διαδικασία της μεταφοράς τους εναπόκειται στον Διευθυντή κάθε σχολείου.