Λέγεται «συμπερίληψη»: Η νέα φίλη της Πέππας λέγεται Πένυ και έχει δύο μαμάδες

H Πέππα το Γουρουνάκι αποκτά το δικό της θεματικό πάρκο και ανοίγει για μικρούς και μεγάλους (εικόνες)

Μετά τον Μπρούνο, τον πρώτο ήρωα με αυτισμό στην αγαπημένη παιδική σειρά «Τόμας το Τρενάκι», έρχεται η Πένυ να αποδείξει, ότι τα αγαπημένα animation των παιδιών μας βρίσκουν τρόπο να εισάγουν τη συμπερίληψη στις ιστορίες τους, έτσι ώστε κανένα παιδί να μη νιώθει μόνο.

Έτσι, στο επεισόδιο με τίτλο «Οικογένειες» που προβλήθηκε πρόσφατα στη Βρετανία, η Πένυ η πολική Αρκούδα, ζωγραφίζει την ιδιαίτερη οικογένειά της και ακούγεται να λέει στην Πέππα: «Έχω δύο μαμάδες».

Η νέα ηρωίδα εμφανίστηκε στη σειρά έπειτα από σχετικό γκάλοπ

Η «Πέππα το γουρουνάκι» είναι ένα από τα διάσημα παιδικά προγράμματα στον κόσμο περισσότερο από μία δεκαετία τώρα. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τη βλέπουμε να «αγκαλιάζει» τη διαφορετικότητα και να προσθέτει στην σειρά έναν νέο χαρακτήρα. Ωστόσο, πρώτη φορά μιλά για ζευγάρια του ίδιου φύλου τόσο ανοιχτά.

Στο νέο αυτό επεισόδιο, λοιπόν, η Πέππα αποκτά μία νέα φίλη στο σχολείο. Πρόκειται για μία συμμαθήτρια που μεγαλώνει από γονείς του ιδίου φύλου, ένα ζευγάρι γυναικών.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι παραγωγοί της σειράς αποφάσισαν να συμπεριλαβουν στην παιδική εκπομπή για πρώτη φορά ένα ζευγάρι του ίδιου φύλου, έπειτα από σχετικό γκάλοπ, το οποίο συγκέντρωσε περισσότερες από 23.000 υπογραφές.

Η πρωτοβουλία, όπως ήταν φυσικό, χαιρετίστηκε από οργανώσεις της LGBT κοινότητας αλλά προκάλεσε και αρνητικές κριτικές από πιο συντηρητικούς φορείς στην Βρετανία.

Διαβάστε ακόμα:

Έρχεται το Μελένιο Παιδικό Φεστιβάλ στη Μελίνη!

Γυναίκα απέκτησε δίδυμα από δύο διαφορετικούς πατέρες!

Δημοσιεύτηκε το έντυπο αποβολής των μαθητών σε Γυμνάσιο της Λάρνακας – Τι αναφέρουν οι γονείς