Κύπρος: Καύσωνας «Cleon», κίτρινη Προειδοποίηση, προσοχή στα παιδιά!

Σύμφωνα με την προειδοποίηση ΕΜΜΑ, που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, για το κύμα υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επηρεάσουν την Κύπρο από αύριο, Πέμπτη, 13 Ιουλίου, ο υδράργυρος αναμένεται ότι θα κυμανθεί ή και θα ξεπεράσει τους 40οC σε περιοχές κυρίως του εσωτερικού, και τους 32οC στα υψηλότερα ορεινά.

κίτρινη προειδοποίηση απο τισ αρχες

Οι ανώτατες τιμές του αναμένονται – τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα προγνωστικά δεδομένα – για την Παρασκευή και το Σάββατο, 14 και 15 Ιουλίου, αντίστοιχα, να φτάσουν σε περιοχές του εσωτερικού στους 42 ή και 43C, ενώ στα ψηλότερα ορεινά να κυμανθούν γύρω στους 34-36C.

μεχρι τη δευτερα

Το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής καθώς και τη Δυτική και Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές και σχετικά ξηρές αέριες μάζες, επεκτείνεται ανατολικότερα και θα επηρεάζει την Κύπρο μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο κύμα των υψηλών θερμοκρασιών που εντάσσεται στα Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα, δόθηκε η ονομασία “Cleon” – «Κλέων», στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Η ονοματοδοσία δόθηκε όχι μόνο για την έντασή του σε σχέση με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες (μέγιστες και ελάχιστες) αλλά και για τη διάρκειά του.

Θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση της εξέλιξης του φαινομένου, με συνεχή ενημέρωση και αντίστοιχη διαβάθμιση της εν λόγω προειδοποίησης, από τον Τομέα Συνοπτικής και Αεροναυτικής Μετεωρολογίας του Τμήματος, ενώ οι προειδοποιήσεις αυτές θα είναι άμεσα διαθέσιμες στο ευρύ κοινό, τόσο μέσω της ιστοσελίδας του Τμήματος όσο και μέσω του χώρου κοινωνικής δικτύωσης του Twitter.

Διαβάστε επίσης:

Italian Sandwich: Συνταγή από την Ιταλία για σάντουιτς «υποβρύχιο»

3o Youth Colour Festival: Γεμίστε χρώμα

Foam party: Βουτιά στη διασκέδαση!