Ξεκινάει κατασκευή φοιτητικής εστίας στο κέντρο της Λευκωσίας

Υπογράφηκαν χθες τα συμβόλαια για την κατασκευή φοιτητικής εστίας στις οδούς Βουλγαροκτόνου, Αρσινόης και Κομνηνού στο κέντρο της Λευκωσίας.

Ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας αναφέρει ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών του να προσελκύσει νέους κατοίκους, ο Δήμος Λευκωσίας συνεχίζει την επένδυση του στην εντός των τειχών πόλη, με την κατασκευή της φοιτητικής εστίας.

Πρόκειται, αναφέρει, για ένα έργο που, σε συνδυασμό με άλλες ενέργειες, θα δώσει νέα πνοή στο κέντρο και θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της εντός των τειχών Λευκωσίας, με την προσέλκυση φοιτητών.

Τα συμβόλαια υπέγραψαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και o διευθυντής της εταιρείας Οικοδομικές Επιχειρήσεις Σταύρος Α. Σταύρου Λτδ. Το έργο θα περιλαμβάνει 50 δωμάτια, από τα οποία το ένα πληροί τα πρότυπα σχεδιασμού για ΑμεΑ. Το κάθε δωμάτιο θα είναι εξοπλισμένο με μονόπορτο ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων, διπλή ηλεκτρική εστία, απορροφητήρα και κλιματιστικό θέρμανσης/ ψύξης. Επιπλέον θα δημιουργηθούν δύο δωμάτια/ πλυσταριά με 12 πλυντήρια ρούχων και 12 στεγνωτήρια.

Επιπλέον, στο κτήριο θα εγκατασταθούν φωτοβολταικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αντικλεπτικό σύστημα, σύστημα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV), σύστημα κλήσης για ΑμεΑ, σύστημα ελέγχου πρόσβασης, σύστημα αυτοματισμού (ελέγχου φωτισμού), αντικεραυνική προστασία και σύστημα τηλεόρασης για λήψη σήματος τηλεόρασης.

κοστοσ και προοπτικη

  • Το έργο αναμένεται αν στοιχίσει €3.821,462 πλέον ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου.
  • Οι εργασίες συντήρησης/ αποκατάστασης αναμένεται να ξεκινήσουν στις 16 Σεπτεμβρίου 2023 και να διαρκέσουν 16 μήνες.
Διαβάστε επίσης:

Πώς ξυπνάμε πάλι πρωί; Η ομαλή μετάβαση γίνεται λίγο πιο εύκολη για ολόκληρη την οικογένεια με τα εξής βήματα

Πρώτο κρούσμα του Ιού του Δυτικού Νείλου (ΙΔΝ) -για το 2023- στην Κύπρο