Κορωνοϊός: Έκτακτο Δημοσιονομικό Πακέτο στήριξης προανήγγειλε ο Υπ. Οικονομικών

Δημοσιονομικό πακέτο στήριξης της οικονομίας για αντιμετώπιση οικονομικών επιπτώσεων από τον κορωνοϊό, το οποίο θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες μετά την ολοκλήρωση επαφών με διάφορους φορείς και με τα πολιτικά κόμματα, προανήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, τονίζοντας παράλληλα πως το πακέτο στήριξης «αν χρειαστεί θα προωθηθεί και με συμπληρωματικό έκτακτο προϋπολογισμό». 

Σε ποιους θα απευθύνεται το πακέτο στήριξης

Το πακέτο στήριξης, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, θα απευθύνεται σε επιχειρήσεις και επιχειρηματικότητα και σε εργαζόμενους και επιχορήγηση εργασίας και θα αφορά «φορολογίες, επιχορηγήσεις και μέτρα στήριξης συγκεκριμένων Υπουργείων για προώθηση δικών τους πολιτικών τα οποία δεν είναι προϋπολογισμένα».

Ο κ. Πετρίδης μιλούσε ύστερα από συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με τους εκπροσώπους του τουριστικού τομέα (ΚΕΒΕ, ΟΕΒ, ΣΤΕΚ και ΠΑΣΥΞΕ).

Στη συζήτηση συμμετείχε μέσω τηλεφώνου και ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ο οποίος βρίσκεται υπό αυτοπεριορισμό για παν ενδεχόμενο, λόγω της επιστροφής από ταξίδι.

Προηγουμένως, ο Υπουργός Οικονομικών είχε εκτενείς διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου και τους κοινωνικούς εταίρους.