Κωφάλαλος 10χρονος έπεσε σε πηγάδι 24 μέτρων – Μάχη με το χρόνο για να σωθεί (video)

Κωφάλαλος 10χρονος έπεσε σε πηγάδι 24 μέτρων - Μάχη με το χρόνο για να σωθεί

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες, προκειμένου να σωθεί ένα αγοράκι μόλις 10 ετών, το οποίο έχει εγκλωβιστεί από την Παρασκευή σε πηγάδι.

Το παιδί, που ονομάζεται Ραούλ Σάχου και είναι κωφάλαλο, έπεσε σε αυτό το πολύ στενό πηγάδι βάθους 24 μέτρων την ώρα που έπαιζε στην πίσω αυλή του σπιτιού του στην πολιτεία Τσατίσγκαρ στην Ινδία.

Στρατιώτες και μέλη της ινδικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, με τη βοήθεια σκαπτικών μηχανημάτων και γερανών, προσπαθούν να ανοίξουν τούνελ δίπλα στο πηγάδι.

Το παιδί «αντιδρά καλά», ενώ οι διασώστες παρακολουθούν την κατάστασή του και τις κινήσεις του μέσω μιας κάμερας, δήλωσε ο Βιτζάι Αγκραουάλ επικεφαλής της αστυνομίας της Τζανγκίρ.

«Καθώς το αγόρι δεν μπορεί να μιλήσει ούτε να ακούσει, αντιμετωπίζουμε μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση», πρόσθεσε.

Παίρνει οξυγόνο από σωλήνα

Ο Ραούλ λαμβάνει οξυγόνο μέσω ενός σωλήνα, αλλά εκπρόσωπος της κυβέρνησης διευκρίνισε ότι η διάνοιξη του τούνελ καθυστερεί λόγω της ύπαρξης πολύ σκληρών πετρωμάτων.

Ο πρωθυπουργός του Τσατίσγκαρ, ο Μπουπές Μπάγκελ, δήλωσε ότι πιστεύει πως το αγόρι θα σωθεί, επισημαίνοντας στο Twitter ότι έχει φάει μία μπανάνα την οποία κατάφεραν να τους δώσουν οι διασώστες.

Τα δυστυχήματα με παιδιά στα πηγάδια στα χωριά της Ινδίας είναι συχνό φαινόμενο.

Το 2019 στην πολιτεία Πουντζάμπ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ένα 2χρονο αγόρι σκοτώθηκε αφού έπεσε σε ένα πηγάδι, έπειτα από τέσσερις ημέρες άκαρπων προσπαθειών να διασωθεί.

Την ίδια χρονιά ένα αγόρι 1,5 έτους διασώθηκε στη γειτονική πολιτεία Χαριάνα, αφού παρέμεινε εγκλωβισμένο σε ένα πηγάδι επί δύο ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Ανοιχτό για επισκέψεις για τους μικρούς φίλους το Πάρκο Δεινοσαύρων στην Αθηένου

Τραγικό: 9χρονο κοριτσάκι πέθανε από ψείρες!

Πανσέληνος της Φράουλας: Γιατί το φεγγάρι του Ιουνίου έχει πάρει το όνομά του από το αγαπημένο φρούτο;