Κατασχέθηκε το κινητό του διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος ΓΝ Πάφου

Yπόθεση παράβασης του Περί Προσωπικών Δεδομένων Νόμου, διερευνά η Αστυνομία Πάφου, η οποία προχώρησε στην κατάσχεση του τηλεφώνου του Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος του ΓΝ Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, διοικητική λειτουργός του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου κατήγγειλε ότι ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου δρ. Ιωσήφ Μουτήρης την φωτογράφιζε με το κινητό του χωρίς να είναι ενήμερη .

Το ΤΑΕ Πάφου μετά την καταγγελία, που υποβλήθηκε εναντίον του ιατρού, προέβη σε σχετική έρευνα και κατάσχεσε το κινητό του τηλέφωνο.

Ερωτηθείς από την Αστυνομία, ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου φέρεται να ανέφερε πως έβγαλε κάποιες φωτογραφίες από τους χώρους του Νοσοκομείου Πάφου για να καταδείξει ότι σ’ αυτό τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού και πως δεν φωτογράφιζε τη συγκεκριμένη διοικητική λειτουργό ή άλλους υπαλλήλους.

Μετά ωστόσο τα παράπονα που υποβλήθηκαν ο δρ. Μουτήρης είπε στην Αστυνομία ότι έσβησε όλες τις φωτογραφίες που καταγράφονταν πρόσωπα.

Η Αστυνομία παρέλαβε ως τεκμήριο το κινητό του δρα Μουτήρη, το οποίο στάλθηκε για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις .

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο δρα Μουτήρης ανέφερε πως είναι γνωστό ότι σε όλη την διάρκεια της πανδημίας από τα μέσα Μαρτίου που του ανατέθηκε η προσωρινή διεύθυνση του Νοσοκομείου Πάφου και ακολούθως η διαχείριση του covid- 19 ως Επιστημονικός Διευθυντής του Νοσοκομείου για τον covid- 19, χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο τόσο για επικοινωνία όσο και για λήψη φωτογραφιών στα πλαίσια της προσπάθειας για επανάκτηση από τον κόσμο της εμπιστοσύνης προς το κρατικό νοσηλευτήριο της Πάφου.

Μέχρι στιγμής, είπε ο δρα Μουτήρης, δεν περιήλθε στην αντίληψη του να έχει διαμαρτυρηθεί κάποιος από το προσωπικό του Νοσοκομείου Πάφου.

Επί του θέματος ανέφερε ο δρα Μουτήρης έχει ενημερώσει την διεύθυνση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Οι εξετάσεις για την υπόθεση συνεχίζονται.