Κανόνες συμπεριφοράς για το παιδικό πάρτι: Τι πρέπει να κάνει μία μαμά;

Τα παιδικά πάρτι μπορεί να γεμίζουν χαρά τα παιδιά μας, αλλά μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε… εφιάλτη για εμάς.

Είτε είστε η οικοδέσποινα είτε η καλεσμένη, υπάρχουν ορισμένοι – άγραφοι – κανόνες για τα παιδικά πάρτι που πρέπει να ακολουθούν όλοι.

Οπότε, πόσα χρήματα πρέπει να ξοδεύετε για να μην θεωρήστε τσιγκούνηδες; Να μείνετε μέχρι αργά ή όχι; Να φτιάξετε δώρα και για τα παιδάκια που θα καλέσετε;

Οι ερωτήσεις πολλές και οι κανόνες συγκεκριμένοι. Δείτε τι πρέπει να κάνετε ως οικοδέσποινα, αλλά και ως καλεσμένη σε παιδικά πάρτι.

Αν, λοιπόν, είστε η οικοδέσποινα:

Διασκέδαση: Καλέστε όλη την τάξη του παιδιού σας, αν είναι δυνατόν, και φροντίστε να τα διασκεδάσετε με την βοήθεια ενός επαγγελματία. Το έξοδο ίσως να σας φαίνεται μεγάλο, αλλά αξίζει κάθε κέρμα που θα δώσετε. Σκεφτείτε πόσο αγχώνεστε κάθε φορά, όταν πρέπει να ηρεμήσετε 10-20 πιτσιρίκια, τα οποία τρέχουν και φωνάζουν σε ένα σαλόνι γεμάτο έπιπλα, πολύτιμα αντικείμενα και γονείς που προσπαθούν να μιλήσουν μεταξύ τους. Όταν το παιδί φτάσει πια στην ηλικία των 7 ετών, μπορείτε να το αφήσετε να διαλέξει ποιους φίλους θα καλέσει στο πάρτι του και αν θέλετε να προσφέρετε στα παιδιά μια βόλτα στο σινεμά ή στο τοπικό εμπορικό κέντρο.

Φαγητό: Στα παιδιά αρέσουν όλα εκείνα τα σνακ που είναι γεμάτα αλάτι ή ζάχαρη, τα οποία όταν καταναλωθούν ανεβάζουν την ενέργειά τους στα ύψη. Αποφύγετέ τα με άλλες προτάσεις, όπως γλυκά χωρίς ζάχαρη ή χειροποίητα σνακ που μοιάζουν, ίσως, με αυτά του εμπορίου, αλλά είναι σίγουρα πιο υγιεινά και νόστιμα από αυτά.

Δωράκια καλεσμένων: Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί μία παράδοση που θέλει στα παιδικά πάρτι τα παιδιά που έρχονται να ευχηθούν να παίρνουν και εκείνα ένα δωράκι. Το δωράκι αυτό προσθέτει ένα βάρος στον προϋπολογισμό του πάρτι, αλλά αφού δεν θα το γλιτώσετε, αγοράστε τουλάχιστον κάτι που θα αρέσει και θα χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά, όπως μικρά μουσικά όργανα ή παραμύθια τσέπης. Το κόστος μένει ίδιο, η αξία είναι κατά πολύ καλύτερη.

Γονείς: Πριν στείλετε την πρόσκληση του πάρτι σκεφτείτε αν θέλετε οι γονείς να μείνουν στο σπίτι ή να αφήσουν τα παιδιά τους και να επιστρέψουν στο τέλος του πάρτι να τα πάρουν. Αν η ηλικία του παιδιού σας είναι κάτω των 5 ετών, προτιμήστε οι γονείς να μείνουν στο σπίτι, διαφορετικά μπορείτε να τα κρατήσετε και μόνη. Θυμηθείτε να στείλετε νωρίς τις προσκλήσεις, έτσι ώστε να μπορεί η κάθε οικογένεια να οργανώσει το πρόγραμμά της.

Θέμα: Τα θεματικά πάρτι είναι πολύ ενδιαφέροντα, αλλά μπορεί να είναι και πολύ ακριβά! Αν πρέπει, οπωσδήποτε να κάνετε ένα πειρατικό – γιατί όλοι έκαναν ένα, μαμά! – πάρτι, τότε κάντε ενδελεχή έρευνα αγοράς και ψωνίστε με σύνεση.

Αν είστε καλεσμένη:

Δώρο: Η αξία του ποικίλλει και εξαρτάται από την ηλικία και τα ενδιαφέροντα. Οπότε ρωτήστε, μάθετε και αποφασίστε. Όταν το παραδώσετε, φροντίστε σε μία κάρτα να γράψετε από ποιον και τι είναι, έτσι ώστε να διευκολύνετε την μητέρα με τις ευχαριστίες αργότερα.

Αδέλφια: Ποτέ μην υποθέτετε, ότι και το δεύτερο παιδί σας είναι καλεσμένο σε ένα πάρτι του μεγάλου.Τα παιδιά σας είναι ξεχωριστές προσωπικότητες και ένα κοριτσάκι 5 ετών μπορεί εύκολα να βαρεθεί σε ένα πάρτι με αγόρια 9 ετών, για παράδειγμα. Αν η πρόσκληση λέει να φέρετε και τα δυο σας παιδιά, τότε ναι, κάντε το ελεύθερα.

Τούρτα: Αφήστε στην άκρη ερωτήσεις, όπως «Εσύ έκανες την τούρτα;». Αν ήταν τόσο νόστιμη και ήταν χειροποίητη θα το είχατε ήδη μάθει, αν πάλι δεν ήταν κάτι το εντυπωσιακό, γιατί να φέρετε σε δύσκολη θέση έναν άλλο άνθρωπο;

Αποχώρηση: Αν η πρόσκληση έλεγε ότι το πάρτι θα διαρκέσει από τις 18:00 έως τις 20:00, τότε είναι καθήκον σας να έχετε παραλάβει το παιδί σας στις 20:05!

Πηγή: mrxfoxmagazine.com