Η τραγωδία με το λεωφορείο που τυλίχθηκε στις φλόγες στη Βουλγαρία έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Όσο έρχονται στο φως λεπτομέρειες από το μοιραίο ταξίδι, τόσο σφίγγουν τις καρδιές.
Ανάμεσα στους 46 νεκρούς του δυστυχήματος, υπήρχαν και 12 παιδιά. Οι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο για να ανασύρουν τους νεκρούς αντίκρυσαν αυτό που κανένα μάτι δεν θα ήθελε να δει.
Η πιο συγκλονιστική εικόνα ήταν αυτή της μητέρας, η οποία απανθρακώθηκε αγκαλιά με τα δύο αγοράκια της, ενώ δίπλα τους ήταν και ο πατέρας τους, επίσης νεκρός.
Ο Λούαν κι ο Άλμπαν, τεσσάρων ετών, ξεψύχησαν μαζί με τους γονείς τους και είναι τα μικρότερα σε ηλικία θύματα της ανείπωτης αυτής τραγωδίας.
After 8 years marriage of Avnis and Jihane from Skopje, North Macedonia, God gifted them these two twins, Luan and Alban!
And today they all of them were among 45 victims in the #Bulgaria bus crash. 😭 pic.twitter.com/Q2sJ8BDx10
— Abdylvehab (@abdylvehab) November 23, 2021
Δύσκολη η αναγνωριση πολλών θυμάτων
#Bulgaria– 46 people dead after a passenger bus crashes and catches fire near Bosnek, Pernik
📸 pic.twitter.com/nrmpsXGJto— Mete Sohtaoğlu (@metesohtaoglu) November 23, 2021
Στο δυστύχημα χάθηκε κι ένα αρραβωνιασμένο ζευγάρι, το οποίο επέστρεφε από την Κωνσταντινούπολη, όπου είχαν ταξιδέψει για να γιορτάσουν τα γενέθλια του 27χρονου άνδρα.
Η φωτιά ήταν τόσο δυνατή, που πολλά από τα θύματα είχαν απανθρακωθεί σε τέτοιο βαθμό που η αναγνώρισή τους είναι αρκετά δύσκολη και απαιτείται η ταυτοποίησή τους στα εργαστήρια.
«Έσπαγαν τα τζάμια να σωθούν»
Ο ίδιος, αναφερόμενος στα αίτια του δυστυχήματος, δεν ήταν σε θέση να δώσει κάποια σαφή απάντηση. Είπε ότι ερευνώνται δύο ενδεχόμενα, πρώτα να έπιασε φωτιά το λεωφορείο και μετά να χτύπησε στις μπαριέρες, αλλά και το αντίστροφο.
At least 46 people were killed when a bus with north #Macedonian plates caught fire on a highway in western #Bulgaria on Tuesday. pic.twitter.com/dTBYgtK5EK
— ANews (@anews) November 23, 2021
Στο σημείο έσπευσε και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος δήλωσε: «Είμαι σε επαφή με τον Πρωθυπουργό Στέφαν Γιάνεφ που έχει ήδη επισκεφτεί τους τραυματίες. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με έναν από τους επιζώντες. Μου εξήγησε ότι κοιμόντουσαν στο λεωφορείο όταν ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη. Κατάφεραν να σπάσουν ένα από τα τζάμια και να σώσουν αρκετούς ανθρώπους. Δυστυχώς οι άλλοι δεν μπόρεσαν να βγουν. Είναι μια φοβερή τραγωδία γιατί τα περισσότερα θύματα είναι παιδιά – 12 παιδιά είναι κάτω των 18 ετών, και οι υπόλοιποι είναι νέοι ηλικίας 20-30 ετών. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας αλλά επέβαιναν και Σέρβοι.»
Διαβάστε επίσης:
Τραγωδία στη Βουλγαρία: Κάηκαν ζωντανοί 46 άνθρωποι σε λεωφορείο – 12 παιδιά ανάμεσά τους
Γιατροί αφαιρούν βδέλλα από τη μύτη αγοριού – Το βίντεο που έγινε viral
Κρυπτική εγκυμοσύνη: Γιατί μπορεί μία γυναίκα να γεννά χωρίς να ξέρει ότι είναι έγκυος