«Ήταν καλός πατέρας και σύζυγος, πώς; Απλά τα έκανε όταν δεν έβλεπε κανείς»

«Ήταν καλός πατέρας και σύζυγος, πώς; Απλά τα έκανε όταν δεν έβλεπε κανείς»

Μία γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας βρήκε το θάρρος να ξεφύγει από τον βασανιστή της.

Τον άνθρωπο που πίστευε, ότι τη λάτρευε, τον πατέρα του παιδιού της. Βρήκε το κουράγιο να πάρει την κόρη της και να φύγει, για την δική τους ασφάλεια.

Αυτή η μητέρα, περιγράφοντας το μαρτύριο που βίωνε πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού της, έχει να στείλει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε όσες γυναίκες ζουν το ίδιο.

«»Είναι φοβερός τύπος, καλός σύζυγος και πατέρας. Πώς μπορεί να το έκανε αυτό;» Ναι, το έκανε, όταν δεν κοιτούσε κανείς.

Δεν κάνω αυτήν την ανάρτηση για να τραβήξω την προσοχή, αλλά γιατί το έζησα. Όταν έφυγα από κοντά του, όλοι έμειναν έκπληκτοι. Με ρωτούσαν γιατί δεν έμενα περισσότερο μαζί του, ότι δεν έπρεπε να παρατήσω τον γάμο μου.

Γιατί έφυγα; Γιατί έπρεπε να είμαστε ασφαλείς η κόρη μου κι εγώ. Αυτά που θα σας πω θα πονέσουν. Όχι λίγο, αλλά πολύ.

Ο άνθρωπος που αγαπάς σε φωνάζει π…α και σκύλα; Αυτό δεν είναι αγάπη. Σε φτύνει στο πρόσωπο την Ημέρα της Μητέρας; Αυτό δεν είναι αγάπη.

Σε φωνάζει χοντρή, λίγο αφότου έχεις γεννήσει το παιδί του, σου λέει ότι δεν πρόκειται να σε κοιτάξει ξανά ποτέ κανείς, ότι «κοίτα πώς είσαι;» Αυτό δεν είναι αγάπη.

Σε έχει σπρώξει τόσο δυνατά που προσγειώθηκες πάνω σε ένα τραπέζι, σού πήρε το κινητό και όλα τα τηλέφωνα του σπιτιού και τα έκρυψε για να μην καλέσεις βοήθεια, ενώ κάθεται και μυξοκλαίει ζητώντας συγγνώμη για όσα έκανε; Όχι δεν λυπάται καθόλου και αυτό δεν είναι αγάπη.

«ΕΧΕΙΣ ΝΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ;»

Έχει ανοίξει τρύπες με τις γροθιές του στις πόρτες της κρεβατοκάμαρας ή του μπάνιου επειδή το μόνο που ήθελες ήταν να κάνεις ένα μπάνιο, αλλά δεν εκείνος δεν ήθελε να σταματήσει τον καβγά; Αυτό δεν είναι αγάπη.

Σου έχει κλείσει το χέρι στην πόρτα τόσο δυνατά μέχρι που έφτασες να τρέχεις για ακτινογραφίες προκειμένου να δεις αν το έσπασες; Και μάλιστα ντρέπεσαι να πεις στους γιατρούς τι έχει συμβεί; Όχι, αυτό δεν είναι αγάπη.

Σε έχει κλειδώσει έξω καταχείμωνο φορώντας μόνο ένα φανελάκι και γελάει πρν σου κλείσει την πόρτα στα μούτρα και την κλειδώσει; Όχι, αυτό δεν είναι αγάπη.

Έχεις πάει στο κρεβάτι σου το βράδυ, κλειδώνοντας το δωμάτιο και δεν κοιμάσαι γιατί κοιτάς την πόρτα, μην τυχόν τη σπάσει και δεν έχεις αρκετό χρόνο να αντιδράσεις; Όχι, δεν είναι αγάπη αυτό.

«Φυγε πριν γινεις θεμα στις ειδησεις»

Αυτά κάνει πίσω από τις κλειστές πόρτες, όταν κανείς δεν είναι μπροστά… Και όλοι όσοι τον ξέρουν, φίλοι, συγγενείς, τον αγαπούν, επειδή δεν έχουν ιδέα προς πραγματικά είναι.

Δεν σε αγαπά.

Αν ποτέ έχεις κλάψει στον ύπνο σου, αν έχεις προσευχηθεί να αλλάξει, αν έχεις ευχηθεί να καταφέρεις να φύγεις. Φύγε. Τώρα. Φύγε προτού γίνεις θέμα στις ειδήσεις. Φύγε προτού η οικογένειά σου ρωτήσει πώς, πού, τι συνέβη. Επειδή «δεν ήξεραν».

Υπάρχουν πολύ καλοί άνδρες εκεί έξω. Άνδρες που δεν υψώνουν τη φωνή τους, δεν σηκώνουν το χέρι τους. Μπορείς να βρεις κάποιον από αυτούς και να γνωρίσεις την αγάπη».

Διαβάστε επίσης:

«Την ημέρα των γενεθλίων της κόρης μου ξύπνησα σε ένα γκαράζ με εκείνον να προσπαθεί να με λούσει με βενζίνη»

Η χαρούμενη φωτογραφία που έκρυβε μία τραγική, ενδοοικογενειακή βαναυσότητα

Το συγκλονιστικό video ενός 16χρονου κοριτσιού για την ενδοοικογενειακή βία