Ισχυροί άνεμοι, σκόνη και χιόνια: Το σκηνικό του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Αλλάζει και πάλι το καιρικό σκηνικό με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει βροχές, καταιγίδες και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από σήμερα το απόγευμα χαμηλή πίεση αναμένεται στην περιοχή. Στην ατμόσφαιρα αναμένεται να παρατηρείται την Πέμπτη και την Παρασκευή αραιή σκόνη.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές. Από αργά το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Αργά το απόγευμα, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι. Το βράδυ, αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών. Χιόνι ή χιονόνερο πιθανό να πέσει στα ψηλότερα ορεινά.  Στη  θερμοκρασία δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.