Η ιστορία του στοργικού γορίλα και του 3χρονου μωρού που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και συγκινεί (φωτογραφία)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες μια ιστορία που εκτυλίχθηκε πριν 26 χρόνια, στο μακρινό Σικάγο.

Διαβάστε επίσης: “Θα πάρω κι εγώ δαχτυλίδι;”: Μια υπέροχη ιστορία αγάπης… για τρεις!

Στον ζωολογικό κήπο συγκεκριμένα της πόλης του Σικάγου, οι επισκέπτες και οι υπεύθυνοι του χώρου έγιναν μάρτυρες μιας σκηνής που αποδεικνύει πως το μητρικό ένστικτο κυριαρχεί σε όλα τα θηλαστικά, ενώ μας υπενθυμίζει ότι τα στερεότυπα δεν λειτουργούν θετικά ούτε στον κόσμο των ζώων.

Διαβάστε τη συγκινητική ιστορία πίσω από τις φωτογραφίες:

Ήταν χρονιά του 1996 όταν ένα παιδάκι τριών ετών έπεσε στην σπηλιά ενός γορίλα στον ζωολογικό κήπο του Μπρούκφιλντ στο Σικάγο.

Την ώρα της πτώσης, το αγόρι χτύπησε το κεφάλι του και λιποθύμησε. Εκείνη τη στιγμή ξέσπασε πανικός μεταξύ των επισκεπτών του ζωολογικού κήπου. Οι άνθρωποι άρχισαν να ουρλιάζουν όταν είδαν έναν γορίλα να πλησιάζει, πιστεύοντας ότι μπορεί να βλάψει το λιπόθυμο παιδί.

Αντίθετα με ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος, ο οκτάχρονος θηλυκός γορίλλας (Binti Jua) πλησίασε το μωρό και σαν στοργική μητέρα, το κράτησε στην αγκαλιά της, απομακρύνοντας τους άλλους γορίλες και προχώρησε προς την πόρτα από όπου οι γονείς του παιδιού είχαν πρόσβαση. Στάθηκε εκεί μέχρι που άκουσε τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη να ανοίγουν την πόρτα.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονίζει η ιστορία της 3χρονης Αλεξάνδρας από τη Βηρυτό – Το ωστικό κύμα της έκρηξης την απέσπασε από τα χέρια της μητέρας της

Στην φωτογραφία επίσης φαίνεται ο γορίλας να προσπαθεί να καθαρίσει το κεφάλι του παιδιού από το αίμα της πληγής κατά την πτώση, βυθίζοντάς το στο νερό. Εκεί ακριβώς ο οκτάχρονος γορίλας άφησε στοργικά το μωρό ξαπλωμένο και απομακρύνθηκε μόλις οι υγειονομικοί πλησίασαν για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

(Από το διαδίκτυο)