Η παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου «Βασιλιτζιά» ταξίδεψε στη Ρουμανία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή του παιδικού συγκροτήματος και χορωδίας του Πολιτιστικού Ομίλου «Βασιλιτζιά» σε Παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής και χορού στην πόλη Tulcea της Ρουμανίας που βρίσκεται στο Δέλτα του Δούναβη.

Στο φεστιβάλ έλαβαν μέρος συγκροτήματα από Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κολομβία, Γεωργία, Κόσοβο, Σκόπια, Μολδαβία, Πολωνία, Σενεγάλη, Σρι Λάνκα, Ουκρανία, καθώς και 13 συγκροτήματα από όλη τη Ρουμανία. Συνολικά έλαβαν μέρος περίπου 1.400 χορευτές, χορεύτριες, μουσικοί και τραγουδιστές από όλο τον κόσμο.

Ο Πολιτιστικός Όμιλος «Βασιλιτζιά» παρουσίασε πρόγραμμα δύο φορές στην κεντρική εξέδρα και σε ενορία της πόλης με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ατομικούς θεαματικούς χορούς και παραδοσιακά τραγούδια από τη χορωδία, τα οποία εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν από χιλιάδες θεατές!

Επίσης, συναντήθηκε με το Δήμαρχο της πόλης και επισκέφθηκε διάφορα αξιοθέατα, όπως το ενυδρείο, το μνημείο ανεξαρτησίας και έλαβε μέρος σε εκδρομή με πλοίο στον ποταμό Δούναβη. Τα μέλη της αποστολής επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από τη φιλοξενία, όσο και από την οργάνωση του φεστιβάλ.