Η ωραιότερη στιγμή των βραβείων Madame Figaro ήταν η ομιλία της Ελένης Λουκά

Η πιο φωτεινή στιγμή της έτσι κι αλλιώς υπέρλαμπρης βραδιάς των βραβείων «Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2018», ήταν αυτή κατά την οποία η Ελένη Λουκά ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το «τιμητικό βραβείο εις μνήμη Άντη Χατζηκωστή».

Η Ελένη Λουκά, για όσους δεν την γνωρίζουν, είναι μία πραγματικά ξεχωριστή Κυπρία, για την οποία όσα μπράβο και να πούμε θα είναι λίγα. Γεννήθηκε με σύνδρομο Down, όμως αυτό δεν την εμπόδισε ούτε να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, ούτε να γίνει εξαιρετιά επιτυχημένη στο έργο της. Έτσι, αφού αποφοίτησε από το σχολείο, έγινε ο πρώτος Κύπριος πολίτης με σύνδρομο Down που φοιτά στο Πανεπιστήμιο, όπου σπούδασε νηπιαγωγός.

Η μεγάλη αγάπη της Ελένης για τα παιδιά ήταν αυτό που της έδωσε ώθηση να κυνηγήσει τα όνειρά της, παρά τις όποιες δυσκολίες έφερε στον δρόμο της η ζωή. Η οικογένειά της, βέβαια, ήταν αυτή που τη στήριξε όσο κανένας.

Στην ομιλία που έδωσε στα βραβεία, είπε λόγια που αξίζει όλοι, μικροί και μεγάλοι να ακούσουμε:

«Όπως η φύση γύρω μας θα ήταν ανιαρή και μονότονη χωρίς την ποικιλία και τη διαφορετικότητα των λουλουδιών, έτσι και στους ανθρώπους, η διαφορετικότητα κάνει τη ζωή πιο όμορφη και πιο ενδιαφέρουσα. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον τόσο αρμονικά, όπως οι νότες σε ένα πιάνο. Στα αυτιά μας η κάθε νότα ηχεί διαφορετικά από την άλλη και από μόνες τους δεν βγάζουν καμιά μελωδία, όμως όταν αλληλεπιδρούν μπορούν να παράγουν όμορφες μελωδίες. Έτσι και η αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων, οι οποίοι με τα διαφορετικά τους χαρίσματα συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο κάνει αυτόν τον κόσμο υπέροχο. Ας αποδεχτούμε, λοιπόν, τη διαφορετικότητα των ανθρώπων για να εκτιμήσουμε αυτόν τον υπέροχο κόσμο».

Σημείωση: Η τελετή απονομής των Βραβείων «Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2018», θα μεταδοθεί από την τηλεόραση ΣΙΓΜΑ, την Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 21:00, και σε επανάληψη το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 16:40.